Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Turizm Gönüllüsü Zeki Birincitoka’dan önemli tespit: Isparta’nın Turizm değerleri birbiriyle Entegre edilmelidir

Turizm Gönüllüsü Zeki Birincitoka’dan önemli tespit: Isparta’nın Turizm değerleri birbiriyle Entegre edilmelidir

ISPARTA 12.08.2019 11:47:00 0
Turizm Gönüllüsü Zeki Birincitoka’dan önemli tespit: 
Isparta’nın Turizm 
değerleri birbiriyle
Entegre edilmelidir
Turizm Gönüllüsü Zeki Birincitoka, Isparta’nın gülünden lavantasına, Psidia Antiochaia’sından Adada Harabelerine kadar bir çok tarihi, doğal ve turizm değerleri olduğunu belirterek; “Şehrimizin turizm pastasından hak ettiği payı aması için bu değerlerin birbiriyle entegre edilmesi lazım” dedi.
 
BİRİNCİTOKA; “TURİZM DEĞERLERİMİZDE
TANITIM EKSİKLİĞİMİZ VAR”
Gülü ve Halısıyla ünlü olan Isparta’nın son yıllarda Lavanta konusunda da büyük bir atılım içine girdiğini ancak, gerek gül gerek lavantanın yeteri kadar tanıtılamadığını ifade eden Isparta Turizm Gönüllüsü Zeki Birincitoka, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ben bir Isparta sevdalısıyım. Şehrimin her yönden gelişmesini, kalkınmasını isterim. Turizm değerlerimiz için festivaller yapıyoruz ama bu yerelde veya ulusal düzeyde kalıyor. Uluslararası düzeye çıkarmalıyız. Bulgaristan bile gülünü bizden daha iyi tanıtıyor.
“LAVANTA TURİZMİNDEKİ
ALT YAPI SIKINTILARI GİDERİLMELİDİR”
Lavanta için son zamanlarda büyük çalışmalar oldu. Ancak, daha da iyi olmalıdır. Zira, Kuyucak köyüne gelen binlerce ziyaretçi alt yapı yeterli olmadığı için sıkıntı yaşıyor. Konaklamada sıkıntı var, WC’de sıkıntı var, yeme – içme konusunda restaurant sayısında sıkıntı var. Bunlar aşılmalıdır.
“GÖLCÜK TABİAT PARKI İLE SAGALASOS
ARASINA YOL YAPILMALIDIR”
Gölcük Tabiat Parkı gibi çok güzel bir değerimiz var. Bu iyi kullanılmalıdır. Gölcük’e Ağlasun Sagalasos Antik Kentinden kestirme yol açılmalı ve bu iki değer birbiriyle entegre edilmelidir. Böylece, Isparta’nın diğer turizm değerleri olan Aksu Zindan Mağarasına ve Y. Bademli Pınargözü Mağarasına ulaşım sağlanmalıdır” dedi.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °