Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Tüm halkımızı Bediüzzaman Mevlidine bekliyoruz

Tüm halkımızı Bediüzzaman Mevlidine bekliyoruz

ISPARTA 20.06.2019 13:12:00 0
Tüm halkımızı 
Bediüzzaman
Mevlidine 
bekliyoruz
Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Halil Elitok, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri ‘Asrın Kur’an Müfessiri Bediüzzaman Mevlidinin 23 Haziran Pazar günü Terminal Camiinde okutulacağını söyledi.
 
Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Halil Elitok, bugün saat 10.00’da konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda Yeni Asya Gazetesi Mithat Yanmaz da hazır bulundu.
ELİTOK; “TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ”
Dernek Başkanı ve Emekli Müftü Halil Elitok, toplantıda yaptığı konuşmada, Isparta Yeni Asya Temsilciliği ve Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneğinin organizesiyle gerçekleştirilecek olan Mevlid-i Şerife tüm Risale-i Nur Talebelerini ve Isparta halkını beklediklerini belirterek şunları söyledi; “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve bu yıl 9’uncusunu gerçekleştireceğimiz ‘Asrın Kur’an Müfessiri Bediüzzaman Mevlidimiz 23 Haziran 2019 Pazar günü Isparta Terminal Camiinde Öğle Namazını müteakiben başta Hz. Peygamber olmak üzere, Sahabe-i Kiram, Tabiin, Tebe-i Tabiin, Eimme-i Mezahibin, Ulema-i Kiram, Evliya-i İzam, hususan Bediüzzaman Said Nursi, ahirete intikal eden Risale-i Nur Talebeleri ve Ümmeti Muhammed için Mevlid-i Şerif tilavet edilecektir.
 
Isparta Yeni Asya Temsilciliğinin ve Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneğinin organizesiyle gerçekleştirilecek olan Mevlid-i Şerife bütün Risale-i Nur Talebelerini ve Ispartalı hemşehrilerimizi bekliyoruz. Üstad Bediüzzaman; Isparta’yı “Risale-i Nur’un bir Medresetü’z Zehrasıdır”ı diye vasıflandırmıştır. Emirdağ Lahikasında; “Nurları menbaı ve medresesi olan Isparta” diye bahsetmiştir. Isparta’nın Risale-i Nur vasıtasıyla Mısır’ın meşhur Üniversitesi olan Camiü’l-Ezher mübarekliğinde olduğu şu sözleriyle: “Bu mübarek Isparta dahi alem-i İslam nazarında Mısır Camiü’l Ezher’i ve eski Şam-ı Şerifinin mübarekiyetine mazhar olduğun” ifade edilmiştir.
 
Üstad Bediüzzaman kendisinin “Benim vatan-i aslim, o Isparta olmak caizdir.” Ayrıca “Madem Isparta benim hakiki bir memleketimdir” diyerek her cihette Ispartalı olduğunu maaliftiharla ifade etmiştir: İki ekser kemal-i sevinçle, gayet dostane, “Sen Ispartalısın, bizim hemşerimizsin.”
 
Ben de dedim: “Maaliftihar, her cihetle Ispartalıyım. Isparta taşıyla, toprağıyla benim nazarımda mübarektir, benim vatanımdır.” Ben de diyorum: “ Maaliftihar, ben Ispartalıyım.” “Isparta’yı ve havalisini, taşıyla, toprağıyla seviyorum. Evet, ben üç cihetle Ispartalıyım: Gerçi tarihçe ispat edemiyorum, fakat kanaatim var ki Isparit nahiyesinde dünyaya gelen Said’in aslı buradan gitmiş.”
 
Üstad Bediüzzaman kendisini Ispartalı hissetmesi ve Isparta’yı her cihette meth-ü sena etmesi elbette Ispartalıların sorumluluklarını yerine getirme hususunda bir takım veballeri yüklemektedir. İşte bu Mevlid-i Şerif bu sorumluluklarından birisidir. İnşaallah diğerlerinin de yerine getirilmesinde bir lokomotif olacağını temenni ediyorum” dedi.
YANMAZ; “O, BİRLİK VE
BERABERLİĞİ SAĞLAMIŞTI”
Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Yeni Asya Gazetesi Isparta Temsilcisi Mithat Yanmaz da konuşmasında; “Geçmişe baktığımızda Bediüzzaman Hazretlerinin bu konuda Kendisi, bir doğu illerinde bir batı illerinde bu tür Mevlid’i şerifler ve etkinlikler düzenleyerek doğudakilerin batıya, batıdaki insanların da doğuya giderek birlik ve beraberlik için kaynaşmalarını sağlamıştı. Çünkü, kendisinin ülkenin her yerinde talebesi ve seveni vardı” dedi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °