Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TÜİK’e göre Isparta'nın yüzde 4’ü okuma yazma bilmiyor

TÜİK’e göre Isparta'nın yüzde 4’ü okuma yazma bilmiyor

ISPARTA 17.02.2018 07:11:00 0
TÜİK’e göre Isparta
Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, TÜİK rakamlarına göre Isparta nüfusunun yüzde 4,09’unun okuma yazma bilmediğini ifade ederek, “İstatistiklere göre merkezde 2 bin 500, Yalvaç ve Şarkikaraağaç’ta da binin üzerinde okuma yazma bilmeyen var” dedi.
 
Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, Öğretmenevi’nde düzenlenen  ‘İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu’ toplantısında okuma yazma kurslarıyla ilgili bilgi verdi. Uygun, “Okuma Yazma Seferberliğini Cumhurbaşkanımız ve eşleri Müge Anlı’nın programında başlattılar. Dönem dönem okuma yazma kampanyaları yapıldı. 2008 yılında cumhurbaşkanımız ve eşlerinin Anne Kız Okula kampanyası ile okuma yazma kampanyası yürütüldü” dedi.
2500 OKUMA YAZMA BİLMEYEN ÇIKACAĞINA İNANMIYORUM
Isparta genelinde şuanda nüfusa oranla yüzde 4,09 oranında okuma yazma bilmeyen olduğunu ifade eden Uygun, şunları söyledi: “TÜİK verilerine göre alınan bilgiler. Fakat sayısal olarak baktığımızda merkezimizde 2500 civarında okumaz yazmazımız var. Yalvaç ve Şarkikaraağaç binin üzerinde yine okumaz yazmaz var. Okuma yazma kampanyası ile okuma yazma bilmeyen kalmasın istiyoruz. Kurslarımızı 5 Mart’ta başlatıyoruz. Şuanda 200’ün üzerinde bize başvuru var. Askerlerden okuma yazma bilmeyenler olabilir. Okuma yazma bilmeyenlere bu kampanya dahilinde eğitim verebiliriz. Mahalle ve köy ilkokullarında biz bu kursları düzenleyeceğiz. Okuma yazma bilmeyen oranını oldukça düşürmemiz lazım. Bu sayının çoğu 65 yaş ve üstüdür. Halk Eğitim olarak 65 yaş üstü bizim sorumlu olduğumuz bir alan değildir. 65 yaşındaki insanlardan okuma yazma bilmeyenler olduğu için rakamlar yüksek görünüyor. TÜİK verilerinden durumu hakkında bilgi alınmayanlar da var. Bu yüzden de sayılar yüksek. Isparta’da araştırma yapılsa 2500 okuma yazma bilmeyen çıkacağına inanmıyorum. Ama 500 ya da 1000 kişi çıkabilir. Engellilere yönelikte evde okuma yazma öğrenmek isteyen olursa evlerinde bu hizmeti verebiliriz.”

Haberi çalacaklar için kaynak: Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °