Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Trafik bilinci erken yaşlarda kazandırılacak

Trafik bilinci erken yaşlarda kazandırılacak

ISPARTA 30.03.2017 05:06:00 0
Trafik bilinci erken yaşlarda kazandırılacak

Trafik bilincinin erken yaşlarda kazandırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında 81 İl ile birlikte dün Yılmaz Şener İlkokulu’ndaki okul öncesi öğrencilerine yönelik trafik eğitimi verildi.

Gelecek nesillere erken yaşlarda trafik bilinci kazandırmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında imzalanan protokolle okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik eğitimlerine Yılmaz Şener İlkokulundan başlandı. Tüm Türkiye ile aynı günde başlayan eğitimleri Trafik ve Çevre Bilgisi Öğreticileri veriyor.

KÜÇÜK YAŞTA TRAFİK BİLGİSİ İLE TANIŞACAKLAR

Yılmaz Şener İlkokulunda ki ilk eğitimi Isparta Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mehmet Emin Çelik verdi. Eğitimlerin açılışında konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Acun, “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Sürücü Eğiticileri Konfederasyonu arasında imzalanan protokol ile okul öncesi öğrencileri ile ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci kazandırma eğitimleri düzenlenecektir. Neden böyle bir eğitime gerek duyulmuştur? Ülkemizdeki trafik kazaları ve trafik kazalarında yaşanan ölümlere bakıldığında dünya ortalamasını üzerinde olduğu görülmektedir. Son yıllarda bu oranlarda düşme görülüyor. Sürücü kurslarındaki eğitimlerin daha ciddi ve programları yapılması bunda önemli etken. Ancak sürücü kurslarında eğitimler 16 yaşından sonra verilmeye başlanıyor. Bunun için daha erken yaşlarda trafik bilinci kazandırmak için bu eğitimlere karar verildi” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mehmet Emin Çelik ise “Ülkemiz genelinde tüm okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine Trafik Kuralları ile Trafikte uyulması gereken davranışların öğretilmesi ve trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerin zihinlerine yerleştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğümüz ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonumuz- TÜSEKON arasında sosyal sorumluluk projesi olarak imzalanan protokol çerçevesinde “Trafik Bilinci Artırmak ve Farkındalık Yaratma" amaçlı eğitimler verilmesi hedeflenmiştir” diye konuştu.

VELİLERDE DESTEK VERECEK

Eğitimlere velilerinde destek vermesinin sağlanacağını belirten Çelik “Bu amaçla Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğümüzce, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile TÜSEKON il trafik eğitimcileri konu ile ilgili bir eğitimden geçirilmiş ve Ülkemiz genelindeki tüm Trafik ve Çevre Bilgisi Öğreticilerine il ve ilçelerde oluşturulan komisyonlarca planlama dahilinde eğitim ve bilgilendirilmeler yapılmıştır.

29 Mart 2017 tarihinde yani bugün tüm ülke genelinde aynı anda başlayan eğitimlerde kullanılmak üzere genel müdürlüğümüz ve konfederasyonumuz tarafından yürütülen ortak bir çalışmanın sonucunda hazırlanan video ve sunumlar tüm eğitimcilerimize dağıtılarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ulaşması sağlanmıştır

Her aşamada Sayın Velilerin de bu eğitimlerle bilinçlendirilmesi ve öğrencilerimize destek vermeleri sağlanacaktır.

Projenin Ülkemize, yarının teminatı Sevgili çocuklarımıza ve Eğitimcilerimize hayırlara vesile olması temennisiyle saygı ve sevgilerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Şener İlkokulunda yapılan ilk eğitime çok sayıda anasınıfı ve İlkokul birinci sınıf öğrencisinin yanında velilerde katıldı.

Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mehmet Emin Çelik eğitimde öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu tarafından hazırlanan slaytın sunumu yaptı. 


Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °