Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Toyota Otomotivden hybrid motor hibesi

Toyota Otomotivden hybrid motor hibesi

ISPARTA 10.12.2018 10:54:00 0
Toyota Otomotivden hybrid motor hibesi
Toyota otomobil fabrikası, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hibe olarak 0 km 4 adet otomobil motoru desteğinde bulundu. Hibe olarak verilen motorlar arasında son teknoloji hybrid Toyota motoru da bulunuyor. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne daha önce de Fiat tarafından motor hibe edilmiş ve atölyede bir Fiat sınıfı kurma sözü verilmişti. Ara eleman sorununu çözecek okuldaki öğrencilerin tek eksiği ise atölye binası. Okulun atölye binasının yapımına destek istemek için Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nu ziyaret eden Gül Küçük sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “eğitim gönüllüsü bir valimiz var. Okulumuzun atölye binasının ihalesi ile yakından ilgileneceğini söyledi” diyerek Vali Seymenoğlu’na teşekkür etti.
Toyota’nın Avrupa’daki büyük üretim tesislerinden biri olan ve Adapazarı Arifiye’de kurulu bulunan Toyota otomobil fabrikası, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hibe olarak 0 km 4 adet otomobil motoru desteğinde bulundu. Okul Müdürü Yaşar Akbay;  yaptıkları görüşmeler neticesinde her birinin piyasa değeri yaklaşık 15.000 ila 30.000 TL arasında değişen, aralarında hybrid Toyota motorunun da bulunduğu en son teknoloji ürünü 4 otomobil motorunun eğitim amaçlı olarak okullarına hibe edildiğini, bu desteği sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi.
HYBRİD MOTORU SANAYİ ESNAFI DA İNCELEYEBİLECEK
Bu motorlar üzerinde eğitim imkanının henüz birçok serviste bile bulunmadığını ifade eden Akbay, bu motorlar üzerinde eğitim alan öğrencilerinin mezun olunca piyasada aranan eleman olacağını belirtti. Sağladıkları kamyonla Motorların Adapazarı’ndan Isparta’ya nakliyesini gerçekleştiren Gül Küçük Sanayi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı’ya da teşekkür eden Yaşar Akbay “Başkanımızın desteği sürdükçe okulumuzdaki eğitim kalitesini arttırmaya devam edeceğiz” dedi.  ‘TOFAŞ TÜRK ve KARSAN fabrikalarından da okulumuza destek sözü aldık’ diye konuşan Yaşar Akbay gerçekleşince bu konuyu da duyuracaklarını söyledi.
Akbay motorları sanayi esnafının incelemesine de açtıklarını belirterek “Hybrid oldukça yeni bir teknoloji, bu nedenle sanayideki birçok ustada tanımıyor. Isparta sanayinden hybrid motoru incelemek ve bilgi almak isteyen ustalarımızı da okulumuza bekleriz” dedi.
ATÖLYE İÇİN VALİ SEYMENOĞLU’NDAN DESTEK İSTEDİ
Konu hakkında açıklama yapan Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, 30 yıllık ustalık hayatı boyunca ara eleman sıkıntısını yaşayan kişilerden biri olduğunu ve önümüzdeki dönemde okulda yetişen öğrenciler sayesinde bu sorunun ortadan kalkacağını belirtti. Boyacı açıklamasında “Bugün üniversite mezunu birçok kişi iş bulamamaktan şikayet ediyor, fakat kendini iyi yetiştiren, okulda yetişen bir kaporta ustası 2500 TL maaşla servislerde işe başlıyor” dedi. Zanaatkarlığın önemine dikkat çeken Boyacı, artık günümüzde Zanaatkar yetişmediğini ve zanaatkarlığın altın bilezik olduğunu söyledi. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun eğitim gönüllüsü bir insan olduğunu ve okula her türlü desteğini verdiğini bildirien Mehmet Boyacı “Okulumuzda yapılması planlanan atölye konusunda sayın Valimizden destek istedik. Kendisi gerekli desteğin verileceğini ve okulun atölye ihtiyacının giderileceğini söyledi. Verdiği desteklerden dolayı Isparta Valimiz Sayın Ömer Seymenoğlu’na çok teşekkür ederiz” diye konuştu. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler: hibesi motor hybrid otomotivden toyota
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °