Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Toplu konut başvuruları başladı

Toplu konut başvuruları başladı

ISPARTA 11.03.2019 13:13:00 0
Toplu konut başvuruları başladı
Isparta Belediyesi bünyesinde yapılacak olan dar gelirli ve emeklilere yönelik ucuz konut projesinin ön başvuruları başladı. 7 kriterin belirlendiği başvurulardan memnun olan vatandaşlar, ‘Yaparsa Yusuf Ziya Günaydın yapar. Başkanımız bulunmaz bir kaptan’ derken, Günaydın’da, “İnsanlarımızın hiçbiri aldanmasın istiyoruz, aldatılmasın istiyoruz. Onun için bu konuyu ele aldık. Daha önce bu konuyla ilgili ‘yapacağız’ dediler, maalesef yapmadılar. ‘biz yapalım’ dedik, ‘hayır biz yapacağız’ dediler, yapmadılar. Isparta’mızı o laflara biz kurban yapmayacağız” dedi.
3 TİP KONUT YAPILACAK
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın öncülüğünde Belediye Meclisinin aldığı 700 dönümlük bölgenin toplu konut alanı olarak ilan edilmesinin ardından, müracaatlar alınmaya başlandı.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, müracaat ofisinde devam eden ön kayıtları inceledi. Dar gelirli ve emeklilere yönelik ucuz konut projesi ile ilgili olarak 7 kriter belirlendi. Bu kriterlere uyan vatandaşlar üç farklı konut tipinden birisini seçebilecek. 2+1 ve 3+1 olarak 60-80, 80-100 ve 100-120 metrekarelik konutlara müracaat eden vatandaşlar, uygulamadan memnuniyetlerini ve Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a duydukları güveni dile getirdiler.

İNSANLARIMIZIN HİÇBİRİ ALDANMASIN İSTİYORUZ
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ev sahibi olmayan, dar gelirli vatandaşlar için konut hamlesi başlattıklarını dile getirdi. Günaydın, şunları söyledi: “Konut kayıtlarını almaya başladık, yarım günde 2 binin üzerinde bir başvuru oldu. Müracaat sayısını görmek istiyoruz, çünkü bu konuda hakiki bir davranış yapmak istiyoruz. İnsanlarımızın hiçbiri aldanmasın istiyoruz, aldatılmasın istiyoruz. Onun için bu konuyu ele aldık. Daha önce bu konuyla ilgili ‘yapacağız’ dediler, maalesef yapmadılar. ‘biz yapalım’ dedik, ‘hayır biz yapacağız’ dediler, yapmadılar. Isparta’mızı o laflara biz kurban yapmayacağız. Çok yüksek bir müracaat sayısına ulaşacağımızı düşünüyorum. Halkımız telaşa kapılmasın, Isparta’mızın gerçek ihtiyaç kaydını çıkarmak istiyoruz. Arazimizin yeri de tespit edildi, onun çalışmalarına da başladık. Evi olmayan vatandaşlarımızın kaydını alıyoruz. Emekli olmuş, emekliler kandırılmış, ev sahibi olamamış. Vatandaşlarımız ev sahibi olamamış. Bu konuya baş koydum, gövdemi koydum. Allah’ın izniyle bu konunun altından çıkacağımı umut ediyorum. Çalışacağım, para kazanmadan halkımızın ihtiyacını görmek istiyorum. Halkımızın kazanmasını istiyoruz. Bu samimiyetime Isparta halkı inansın. ‘Ben 300-500-800 liraya aylık taksitle yaparım’ demenin anlamı yok. Hiç para kazanmadan yapacağımı söylerim, işin doğrusu bu. Bu güzel insanlarımızı ev sahibi yapmak istiyorum. Bu halkımızın tamamını sevindirmek istiyorum. Onlarla beraber bende gülmek istiyorum, bunu bilsinler gerisini bize bıraksınlar. Şimdiden hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum”      
İŞTE TOPLU KONUT BAŞVURU ŞARTLARI
1.            Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
2.            Projenin bulunduğu il mücavir alan sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor, projenin bulunduğu il Belediye mücavir alan sınırları nüfusuna kayıtlı dar gelirli, Şehit-Gazi aileleri, Harp-Vazife malulleri ile dul ve yetimleri, engelliler, emekliler ve Belediye Personeli olması
3.            Toplu konut idaresinden konut satın almamış olması, Toplu konut idaresinden veya bir bankadan konut kredisi kullanmamış olması
4.            5 yıl geriye dönük olarak kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifakı / kat mülkiyetti bağımsız bir bölümünün ve kayda değer bir gayrimenkulünün olmaması
5.            Başvuru tarihi itibari ile 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)
6.            Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının kira, gıda, yol v.s. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 tl olması gerekmektedir.)
7.            Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.
TERCİH EDİLEN KONUT TİPİ
 2+1 Salon Bürüt 60- 80 m2 arası
 3+1 Salon Bürüt 80-100 m2 arası
3+1 Salon Bürüt 100-120 m2 arası

Anahtar Kelimeler: başladı başvuruları konut toplu
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °