Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TMSF de Belediye ile aynı görüşte: ITKM’de geriye değil ileriye bakılacak

TMSF de Belediye ile aynı görüşte: ITKM’de geriye değil ileriye bakılacak

ISPARTA 6.07.2019 12:46:00 0
TMSF de Belediye ile aynı görüşte: 
ITKM’de geriye 
değil ileriye 
bakılacak
HABER: Yunus ÖZLER
Belediye Meclisi, ITKM’nin bir an önce tamamlanması için yüklenici firmaya atanan TMSF ile yapılacak protokolle ilgili şartları konusu, Komisyonun da raporu çerçevesinde bir sonraki aya bırakıldı.
 
Dün yapılan Belediye Meclisi Temmuz ayı son toplantısında, temeli 1997 yılında atılan ve Isparta’nın adeta kanayan yarası haline gelen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi ile TMSF arasındaki görüşme ve protokol hazırlanması konusu görüşüldü.
KOMİSYON; “TMSF İLE
GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemin birinci maddesinde bulunan; İdaresi kayyumda olan ITKM binasının inşaatının tamamlanması ile ilgili olarak yapılacak protokol şartlarının belirlenmesinin görüşülmesi konusunda, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Fahretdin Gözgün tarafından okundu. Söz konusu raporda; “İdaresi kayyumda olan ITKM binasının inşaatının tamamlanması ile ilgili olarak yapılacak protokol şartlarının belirlenmesi konusunda TMSF ile birlikte yapılan çalışmalar devam ettiğinden, yapılacak iş ve işlemler konusunda henüz mutabakatın sağlanmaması nedeniyle konunun bir sonraki meclis gündeminde değerlendirilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.
BAŞDEĞİRMEN; “TMSF DE
BİZİMLE AYNI GÖRÜŞTE”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gündem maddesi ile ilgili görüşlerini açıklayarak; “Öncelikle bu konuda hukuki sonucu görmemiz gerekiyor. Bu konuda SDÜ’den talepte bulunduk. TMSF de bizim söylediğimiz gibi bu konuda artık geriye bakmak yerine ileriye bakacağız. Geriye dönük konuyu artık hukukçular çözecek. Biz ileriye bakacağız. TMSF de bu konuda zaten bizim görüşümüze olumlu yaklaşıyor. Bizde burayı bitirmek için olumlu görüş aldıktan sonra sizlerle birlikte devamını getireceğiz” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE
KABUL EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha sonra söz konusu komisyon raporunu meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi.

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °