Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TİMHADER İsim Değiştirdi

TİMHADER İsim Değiştirdi

ISPARTA 13.09.2019 09:09:00 0
TİMHADER 
İsim 
Değiştirdi
Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz da kurulan ve 1 yıldır önemli işlere imza atan 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği (TİMHADER) geçtiğimiz günlerde yaptığı olağanüstü toplantı ile ismini 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği(ITEMDER)  olarak değiştirdi.
 
TİMHADER ITEMDER OLDU
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ITEMDER Başkanı Ramazan Çapan: “ Olağanüstü genel kurul kararı almadan önce yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmalarında; ismimizle alâkalı haklı serzenişlerle karşılaştık..
- "15 Temmuz'da vatanı sadece imam hatipliler mi savundu?"
- "İmam hatipliler derneği mi 15 Temmuz Derneği mi?" gibi sık sık bu tür sorularla karşılaştık.
Derneğimize üye olmak, aktif çalışmak isteyip 15 Temmuz'u burada savunmak anlatmak ve o ruhu bizimle insanlara aktarmak isteyen ama İmam Hatip mezunu olmadığı için uzak duran kardeşlerimizi gördük.
 Böyle bir şartın olmadığını, içimizde farklı okullardan mezun olan kardeşlerimizin olduğunu (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan herkesin bu dernekte olabileceğini) ifade etsekte isim vitrinimiz olduğu için, vitrine bakarak mağazaya girmeyenler oldu.
Biz Timhader'i kurarken düşüncemiz: 15 Temmuz ismiyle; Milli birlik. İmam Hatipliler ismiyle de manevi kimliğimizi gelecek nesillere daha iyi aktarabileceğimizi hayal etmiştik.
1 Yıl gibi bir süreçte halkımızın da teveccühü ve katkılarıyla çok güzel projelere imza attığımızı düşünüyorum.
Lakin vitrinimizi de (ismimizi) göz ardı etmememiz gerektiğini bu süreçte görme fırsatı bulduk.
Daha kapsamlı, kitlesel bir isim olarakta ; 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği (ITEMDER)i seçtik. 15 Temmuz bizim büyük Türkiye yolunda miladımız. 15 Temmuz milli direnişimiz, milletçe dirilişimizdir. O günü unutmak hainlere mükafat; ülkemize, milletimize, Gazilerimize ve en önemlisi de Şehit ailelerimize zulümdür. Bizler 15 Temmuz İmam hatipliler derneği ile dile getirdiğimiz gibi 15 Temmuz birlik ve dayanışma Derneği'nde de her alanda ve Her platformda Bu gerçeği savunacak 15 Temmuz'u asla unutturmayacağız.
Allah mahçup etmesin” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler: timhaderisimdeğiştirdi
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °