Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tıbbi Aromatik Bitkiler Masaya Yatırıldı Tıbbi Aromatik Bitkiler Masaya Yatırıldı

Tıbbi Aromatik Bitkiler Masaya Yatırıldı

ISPARTA 8.10.2019 06:31:00 0
Tıbbi 
Aromatik 
Bitkiler
Masaya 
Yatırıldı 
Tıbbi 
Aromatik 
Bitkiler
Masaya 
Yatırıldı
Tıbbi Aromatik Bitkiler Sektör Analiz Toplantısı Yapıldı.
 
Isparta Tarım  ve Orman  İl Müdürlüğü, ilimizde Tıbbi Aromatik Bitkiler  Sektöründe Üretim,  Satış,  İhracat  konularında  yaşanan  problemlere  çözüm  olması  ve  ilimizde  faaliyet gösteren  Tıbbi  Aromatik  Bitkiler  işleyen  firmaların  ihtiyacı  olan  bitkilerin  tespit  edilerek ilimizde  yetişebilecek  olanlarının  yaygınlaştırılması  ve  çiftçilerin  gelir  kaleminin çeşitlendirilmesi amacıyla Tıbbi Aromatik Bitkiler Sektör Analizi toplantısı düzenlendi.
 
Toplantıya  Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr.  İsa Telci, Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, İl Müdür Yardımcısı Uğur Turgut, Koordinasyon  ve  Tarımsal  Veriler  Şube  Müdürü  Fatma  Kurt  Aydın,  Eğirdir  Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Teknik Müdür Yardımcısı İsmail Demirtaş, teknik personeller ve birçok sayıda sektör temsilcisi katıldı. İl  Müdürü  Enver  Murat  Dolunay  açılış  konuşmasında  "İlimizin  Tıbbi  Aromatik Bitkilerdeki  Potansiyeli  ve Toplantının  amacı  hakkında  bilgi  vererek, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği  projelerine  büyük  destek  verdiklerini,  İl  Müdürlüğü  olarak  da  üreticilerimize çeşitli alanlarda düzenlenen eğitimlerle, sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla projeler yaptıklarını" dile getirdi.
 
Bu bağlamda Bakanlığımız desteğiyle Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor programı  kapsamında,  İl  Müdürlüğümüz  ve  Eğirdir  Meyvecilik  Araştırma  Enstitüsü Müdürlüğü  işbirliği  ile  başlatılan  "Doğadan  Bir  Demet;  Nane,  Ekinezya,  Lippia,  Melisa" Yayım  projesi  ile  İlimizin  4  ayrı  noktasında  Nane,  Lippia,  Ekinezya  ve  Melisa  Deneme alanları oluşturarak üretiminden pazarlanmasına kadar üreticilerimize destek olarak sektörün hem gelişmesine hem de çeşitlenmesine katkı sağlamaktadır . Toplantıda  Sektör  Paydaşlarının  sorunları  ve  bu  sorunlara  bulunabilecek  çözüm önerileri,  ayrıca  ilimize  uyum  sağlayabilecek  yeni  ve  sektörün  ihtiyacı  olan  tıbbi  aromatik bitkilerin üretimi noktasında istişarelerde bulunulmuştur. Sektörün ihtiyaçları konusunda da bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda, bu şekilde bir araya gelmelerin daha sık yapılarak sektör ve kamu işbirliği neticesinde İlimiz açısından güzel sonuçların ortaya çıkması temennisiyle toplantı sona ermiştir.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °