Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Temizlik ihalesinde inceleme ve değerlendirme süresi bitiyor: 25 milyonluk İhaleyi hangi Şirket Kazanacak?

Temizlik ihalesinde inceleme ve değerlendirme süresi bitiyor: 25 milyonluk İhaleyi hangi Şirket Kazanacak?

ISPARTA 12.08.2019 16:41:00 0
Temizlik ihalesinde inceleme ve değerlendirme süresi bitiyor: 
25 milyonluk 
İhaleyi 
hangi Şirket 
Kazanacak?
Isparta Belediyesinin 29 Temmuz’da yaptığı Şehir İçi Temizlik İhalesinin 15 günlük inceleme ve değerlendirme süresi bugün sona eriyor. Ancak, Kurban Bayramı tatiline denk geldiği için süreç Bayram sonrası ilk mesai günü olan Perşembe günü sona erecek.
 
 
Isparta Belediyesi Şehir İçi Temizlik İhalesi geçtiğimiz Temmuz ayı sonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Hakkı Kaya’nın başkanlığında toplanan İhale Komisyonu tarafından gerçekleştirilen ihalenin yaklaşık maliyeti 25 milyon 302 bin lira olarak açıklanırken, ihaleye 2 firma katıldı. Isparta Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye Başkan Vekili Hakkı Kaya’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu ve Fahretdin Gözgün’ün yanı sıra Ak Parti ve İYİ Parti Meclis üyeleri de katıldı.
İŞİN MALİYETİ 25,3 MİLYON TL
Saat 10.00’da başlayan ihalenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Hakkı Kaya, söz konusu ihalenin yaklaşık maliyetinin 25 milyon 302 bin 796 lira 66 kuruş olduğunu açıkladı.
İHALEYE İKİ FİRMA
TEKLİF VERDİ
Daha sonra, tekliflere geçildi ve teklif veren şirketlerin zarfları tek tek açıldı. Buna göre; söz konusu ihaleye Ağaoğlu Temizlik, Danışmanlık Ltd. Şti. ile Bilginay Temizlik Hizmetleri Ltd. Şti. olmak üzere iki firma teklif verdi.
İŞTE FİRMALARIN TEKLİF
ETTİKLERİ RAKAMLAR
Bu doğrultuda, yaklaşık maliyeti 25 milyon 204 bin lira olan iş için Ağaoğlu Temizlik, Danışmanlık Ltd. Şti. 15 milyon 873 bin 450 TL, diğer firma Bilginay Temizlik Hizmetleri Ltd. Şti. de 25 milyon 292 bin 500 TL teklif verdiler.
KOMİSYON TEKLİFLERİ
İNCELEYECEK
Bilindiği gibi; Verilen tekliflerin ardından yapılan açıklamada, Belediye İhale Komisyonunun verilen teklifleri değerlendirmeye aldığı ve komisyon tarafından yapılacak olan detaylı incelemeler sonrasında ihale sonucunun kesinleşerek kamuoyuna duyrulacağı ihale komisyonu tarafından açıklanmıştı.
İHALEDE İNCELEME VE DEĞERLENDİRME
SÜRECİ PERŞEMBE GÜNÜ DOLUYOR
Buna göre; İhale Komisyonu’nun kanunen kullandığı 15 günlük ihaleye katılan firmaları ve dosyalarını inceleme süre ise önümüzdeki Perşembe günü yani Kurban Bayramı tatilinin bittiği günün ilk mesai günü olan Perşembe günü doluyor. Komisyonun geride kalan 15 günlük sürede gerekli incelemeleri ve değerlendirmeleri yaparak ihaleye katılan iki firmadan hangisinin ihaleyi kazandığını Perşembe günü kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °