Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Temayül tamamlandı son söz Cumhurbaşkanı’nda

Temayül tamamlandı son söz Cumhurbaşkanı’nda

ISPARTA 19.11.2018 07:00:00 0
Temayül tamamlandı son söz Cumhurbaşkanı’nda
AK Parti’de aday adaylığı başvurularının Cuma gecesi sona ermesinin ardından dün de ilk kez uygulanan sistemle elektronik ortamda temayül gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Iyaş Kongre Merkezi’nde yapılan e-temayülde bine yakın partili Isparta’daki 22 belediye başkanlığı için en az 1 en fazla 3 isim yazdı. Bundan sonraki süreçte adaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak tek komisyonda belirlenecek.
 
AK Parti’de 5 Kasım Pazartesi günü başlayan belediye başkanlığı aday adaylığı süreci 16 Kasım Cuma günü gece 00.00’da tamamlandı. Aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından da tüm elektronik ortamda temayül gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Iyaş Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen e-temayülde yaklaşık bin partili, toplam 14 masada belediye başkanı adayı olarak görmek istedikleri isimleri aday adayı olup olmamasına bakmadan en az 1 en fazla 3 olacak şekilde belirtti.
MANYETİK KARTLA SİSTEME GİRDİLER
Temayülde tercih belirtmeye gelen delegelere manyetik bir kart verildi. Bu kartı okuyucudan okutan delege, ekrana gelen forma istediği isimleri yazarak tercihini belirtti. Temayül yoklamasına katılan aday adayları da Süleyman Demirel Iyaş Kongre Merkezi’nde hazır bulundu ve gelen partilileri kapıda karşıladılar. Isparta temayül yoklamasının koordinatörlüğünü TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Muhammed Balta yaptı.
SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI SÖYLEYECEK
Saat 16.00’da tamamlanan e-temayül sonuçları anında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.  Bundan sonraki süreçte adaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kurulacak tek komisyonda belirlenecek.
BU ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇAN ÜLKEYE YEPYENİ UFUKLAR KAZANDIRAN PARTİNİN ADI AK PARTİ
Temayül yoklamasıyla ilgili bilgi veren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine giderken büyük bir titizlik ve hassasiyetle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Temayül yoklaması ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Zabun, “AK Parti her zaman ifade ettiğimiz gibi yeniliklerin ve değişimin partisi.  Özellikle bu ülkenin önünü açan ülkeye yepyeni ufuklar kazandıran partinin adı AK Parti. Bugün elektronik sistemle teşkilat mensuplarımız oy kullanıyorlar, hiçbir şekilde kağıt israfı söz konusu değil. Çok kolay ve çok pratik bildiğiniz gibi bütün ilçelerimiz aynı zamanda oy kullanmış olmasına rağmen hiçbir yığılma ve bekleme olmadan çok pratik ve çok kolay bir şekilde bilgisayar ekranında kartlarıyla oylarını kullanıyorlar. Ayrıca güvenlik itibariyle de güçlü güvenlik alt yapısına sahip olan sistemde kimin hangi tercihi ortaya koyduğunu bilmesi mümkün değil. Bu sonuçlar Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek. Doğrudan doğruya bu temayül yoklamamızda ilçe belediye başkan adayı ve il belediye başkan adayıyla ilgili teşkilat mensubu arkadaşlarımız kanaatlerini elektronik ortamda tercih belirtiyorlar” dedi.
TEŞKİLAT TEMAYÜLLERİ SON DERECE ÖNEMLİ
Temayülün büyük bir adalet çerçevesinde gerçekleştirildiğinin altını çizen Zabun, “Yaklaşık olarak bin arkadaşımız kimisi ili için, kimisi ilçesinin, beldesinin belediye başkanı adayını belirlemek için kanaatlerini ortaya koyuyorlar. İnşallah bu sonuçlarda ortaya çıktıktan sonra Cumhurbaşkanımızın önüne gittikten sonra artık yavaş yavaş AK Parti olarak adaylarımız açıklanmaya başlayacak. Burada temayülü yaparken özellikle aday adaylarından veya mevcut isimlerden tercih şeklinde değil tamamen özgür bir şekilde teşkilat mensubu arkadaşlarımız kimi istiyorlarsa kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istiyorlarsa hiçbir sınırlamayla karşı karşıya kalmadan mevcut isimler üzerinden çentik atmak suretiyle tercihlerini ifade etmek suretiyle değil tamamen boş satıra kimi istiyorlarsa onun ismini yazabilecekleri şekilde bir sistem alt yapısı var. Bu tür çalışmada teşkilatımızın neyi istediği yönde bir başka açıdan ortaya koyuyor.  Teşkilat temayülleri son derece önemli. Bizim teşkilatımız son derece geniş ve dinamik bir teşkilat. Vatandaşımızın arasında sürekli temas halinde çevrelerinde ki vatandaşlarımızın sürekli taleplerini düşüncelerini aslında onların bir nebzede olsa temsilcisi gibi gelip yansıtma imkânı buluyorlar.  Ben memleketimize, ülkemize, milletimize, partimize, Isparta’mıza, bütün ilçelerimize bu temayül yoklamasının hayırlı olmasını temenni ediyorum.   Hava koşullarına rağmen bütün ilçelerden gelen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
GENEL MERKEZ ADAYLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARINI BÜYÜK ORANDA TAMAMLADI
Öte yandan genel merkezin adaylarla ilgili çalışmalarını büyük oranda tamamladığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok kişiyle saha araştırması yapıldı, birden fazla anket çalışması yapıldı. Sahanın bir nevi düşüncesi alındı. Bu kimi zaman yüz yüze anket çalışması şeklinde gerçekleştirildi, kimi zaman telefon, kimi zaman sms şeklinde gerçekleştirildi.  Kimi zaman da teşkilat mensubu arkadaşlarımız, genel merkez görevlilerimiz hiç kimseye çaktırmadan kendi kimliklerini ifade etmeden geldiler. Vatandaşlarımızla hemşerilerimizle çarşıda, pazarda, esnafla buluştular, onların kanaatlerini kendilerini açık etmeden dinlediler. Raporları ise genel merkeze sundular. Şimdi de temayül gerçekleştiriliyor.  Aslında genel merkezimiz temayülle birlikte bütün verileri toparlamak suretiyle bir kanaate aşağı yukarı ulaşmış oluyor. Önümüzdeki süreç içerisinde Aralık ayının başı gibi yavaş yavaş bütün Türkiye’de olduğu gibi genel merkezimiz Isparta’da da adaylarımızı açıklamaya başlayacaktır.
HAK, HUKUK GÖZETEREK BU SÜRECİ GÖTÜRECEKLER
Özellikle belediye başkanlarımızın olduğu yerlerde ilçe belediye başkanlığının AK Parti’de olduğu yerlerde çok fazla bir talep yok. Aslında bu da bizim bir nevi belediye başkanlarımızın başarısını ortaya koyuyor. Belediye bizde olmayan ilçelerde yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Aslında bu da hemşerilerimizin AK Parti’ye olan ilgilisini ortaya koyuyor. Biz aday adayı arkadaşlarımızla teşkilat mensubu arkadaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz, onlarla konuşuyoruz, dertleşiyoruz, istişare ediyoruz.  Tabi bu önemli bir süreç. O yüzden AK Parti’nin siyaset anlayışına yakışır bir şekilde bütün aday adaylarımız elbette kendilerini tanıtacaklar ve kendi reklamlarını yapacaklar ama bir diğer arkadaşlarımızın hakkını hukukunu gözetmek suretiyle bu süreci götürecekler. Kırmadan dökmeden AK Partiye yakışır, bu ülkenin gelecek vizyonunu taşıyan ülkenin geleceğine hedeflenmiş inşallah 31 Mart 2019 seçimlerinde el ele gönül gönüle hemşerilerimizle birlikte gideceğiz. Büyük medeniyetin büyük şehirlerini belediye başkanı arkadaşlarımızla 31 Mart’tan itibaren farklı bir ivme kazandırmak suretiyle hayata geçirme imkânı bulacağız.
GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ DEDİĞİMİZ ŞEY DE TAM DA BU
Belediye başkanı demek Şehrül-Emin demektir. Şehrül-Emin bir şehrin her türlü sıkıntısını her türlü ihtiyacını her türlü insani ilişkileriyle emanet edildiği insan demektir, kişi demektir. Belediye başkanlarımız da bu süreçte bu anlayışla hareket edecekler. Gönül belediyeciliği dediğimiz şey de tam da bu. Mütevazi, tepeden bakmayan onların gönlüne hitap eden onlarla her zaman için diyalog kurabilen, iletişim kurabilen bir taraftan hizmet edebilen bir taraftan da onların gönlünü kazanabilen aktörlerle yolculuğumuzu sürdüreceğiz.”
 
 
 
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °