Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TEKSİF'te başkan değişti

TEKSİF'te başkan değişti

ISPARTA 19.02.2018 06:59:00 0
TEKSİF
Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası(TEKSİF)Isparta Şubesi’nin gerçekleştirilen 18. olağan genel kurulunda mevcut başkan Sadık Kaya ile Ali Yılmaz, yarıştı. Seçimde Sadık Kaya 34, Ali Yılmaz 64 oy aldı.
 
 
Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası(TEKSİF)Isparta Şubesi’nin 18. olağan genel kurulu dün Barida Hotels’de gerçekleştirildi. Genel kurula TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, TEKSİF Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Ersin Çelik ve Sebahattin Çetin, TEKSİF Sendikası Genel Sekreteri Gültekin Bozan, Türk İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, diğer sendika temsilcileri ile bazı illerin TEKSİF şube başkanları katıldı. 
KAYA: KIDEM TAZMİNATI RAFA KALDIRILMIŞ VE SÖZ EDİLEMEMEKTEDİR
Genel kurulun açış konuşmasını mevcut başkan Sadık Kaya yaptı. Tazminat konusunun çok konuşulduğunu ifade eden Kaya,  şunları söyledi: “Burada amaç kanunda 30 günlük, toplu iş sözleşmelerde 35 gün olan kıdem tazminatı 15 güne düşürülmek istenmektedir. Türk’-İş’in genel kurulunda sayın genel başkanımız Nazmi Irgat ve Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimizdir diyerek, bundan geri atmayız diyerek son noktayı koymuşlardır. Şuanda kıdem tazminatı rafa kaldırılmış ve söz edilememektedir.
OCAK AYINDA ALDIĞIMIZ MAAŞI ARALIK’TA DA ALMAK İSTİYORUZ
Ücretli çalışanlar olarak en ağır vergi yükü ile karşı karşıyayız. Bizler Ocak ayında aldığımız maaşları vergi diliminden dolayı Aralık ayında alamıyoruz. Ocak’ta 2 bin, 2 bin 500 lira maaş alanlar Aralık’ta yaklaşık 350 lira düşük ücret almaktadır. Ocak ayında aldığımız maaşı Aralık’ta da almak istiyoruz.
GÖREVE GELDİĞİM GÜNDEN BU YANA HER ZAMAN ALNIM AÇIK, BAŞIM DİK DURDUM
Emeklilikte yaşa takılanlar var. Prim günleri tamamlanması rağmen emekli olmayıp çalıştığınız her yıl için emekli ücretlerinizden para kesilmesi bizleri derinden yaralamaktadır. Bizler eski düzene dönülmesi, ne kadar çok çalışılırsa, ne kadar prim gün sayımız yüksek olursa emekli maaşlarımızın o denli artmasını istiyoruz. Bu göreve geldiğim günden bu yana her zaman alnım açık, başım dik durdum. Kimseyi satmadım, kendi başıma iş yapmadım.”
YILMAZ: ŞUBEMİZİN ÜYE VE DELEGE SAYILARI GÜN GEÇTİKÇE DÜŞMEKTEDİR
TEKSİF Sendikası Isparta Şube Başkan adayı olan Ali Yılmaz da 22 yıllık TEKSİF işçisi olduğunu belirterek, “Yaklaşık 6 yıldır sayın şube başkanımızın yetiştirdiği bir eleman olarka kendisinden tecrübeler almak şartıyla bazı olaylarda beraber bulunmaktayız. Evliyim, 2 çocuk babasıyım, Ispartalıyım. 18. genel kurulumuzda adayım. 60 yıllık TEKSİF sendikamız büyük bir sendikadır. Isparta’da bundan sonra yaşayacağımız tüm sorunları çözmek için yönetimimle birlikte aday oldum. Bu göreve geldiğimde gördüğünüz 3 tane namusumuz bu bayrakları bulunduğu yerden biraz daha ileriye götürmek üzere namusum ve şerefim üzerine sizlere söz veriyorum.
ÖRGÜTLENME SADECE ŞUBE VE ŞUBE YÖNETİCİLERİNİN GÖREVİ DEĞİLDİR
Isparta Şubemizin üye ve delege sayıları gün geçtikçe düşmektedir. Örgütlenme için sayın şube başkanımızla çok mücadele verdik. Ama örgütlenmede biraz zorlanıyoruz. Örgütlenme sadece şube ve şube yöneticilerinin görevi değildir. TEKSİF sendikasında bir aile olarak sizlerden desteğinizi bekleyeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından mevcut yönetimin ibrası oybirliği ile gerçekleştirildi. Yönetimin ibra edilmesine teşekkür eden Sadık Kaya, cenazesi olduğunu belirterek, genel kurul salonundan ayrıldı.
Daha sonra yapılan seçimde Ali Yılmaz TEKSİF Isparta Şubesi’nin yeni başkanı oldu.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Ali Yılmaz(Başkan)
Mehmet Emin Akkaya
Muammer Zencirci
Raziye Şengül
Yusuf Bicel
Haberi çalacaklar için kaynak: Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °