Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tayland Heyeti’nden Isparta’ya Teknik Ziyaret

Tayland Heyeti’nden Isparta’ya Teknik Ziyaret

ISPARTA 13.10.2019 13:13:00 0
Tayland Heyeti’nden
Isparta’ya Teknik 
Ziyaret
Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Enver Murat Dolunay, uzakdoğu ülkesi olan Tayland'ın Bitki Karantinası Organizasyonundan teknik bir ekibin Isparta’ya gezi gerçekleştirdiğini bildirdi.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Enver Murat Dolunay; “Uzakdoğu ülkesi olan Tayland'ın Bitki Karantinası Organizasyonundan teknik bir ekip ilimize ziyaret gerçekleştirmiştir.
İlimiz, ülkemizde üretilen her dört elmadan birisini üretmektedir. Son yıllarda üretim ve paketleme anlamında yapılan yatırımlarla verimliliğin ve ürün kalitesini artmasına paralel olarak gelişen tasnif, paketleme ve muhafaza  teknikleri  pazarlamada  tüketiciye  sunum seçeneklerini de arttırmıştır.
Bütün bu olumlu gelişmeler üretilen ürünün pazarlamasında olumlu katkılar sağlarken ihracat anlamında  birkaç  ülke  ile  sınırlı  kalmaktadır.  Bu durum  alternatif  pazarların bulunmasını zorunlu hale getirmektedir.
 
Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü görüşmeler neticesinde ülkemizden Tayland'a elma ihracatı ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, Niğde, Karaman ve Isparta illerinde, elma bahçelerinde, paketleme tesislerinde ve soğuk hava depolarında inceleme yapmak üzere Tayland Bitki Karantinası Organizasyonundan gelen teknik heyet bir ziyarette bulunmuşlardır.
Tayland' tan gelen teknik heyetin ilimizi ziyaretleri sırasında, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden  gelen  teknik  personeller  ile  Isparta  Tarım  ve  Orman  Müdürlüğü  uzman personeli heyete eşlik etmişlerdir.
 
Tarım  ve  Orman  Bakanlığınca  hazırlanan  teknik  gezi  programı  çerçevesinde  İlimiz Eğirdir İlçesi Gülbudak Gıda Soğutma Tekstil İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. ve Köklü Tarım Nakliye Petrol  Ürün.  Gıda  San  Tic.  Ltd.  Şti'ye  ait  soğuk  hava  depoları  ve  paketleme  tesisleri  ile Gülbudak  firmasına  ait  Senirkent  Büyük  Kabaca  Kasabasında  bulunan  elma  bahçelerinde incelemelerde bulunmuşlardır. Ziyarette  ülkemiz  ihracat  prosedürleri,  bitki  sağlığı  ile  karantina  konularında uzmanlardan  bilgi  alan  heyetin  ülkelerine  döndüğünde  Tayland  Tarım  ve Bitki  Karantinası Örgütüne verecekleri değerlendirme raporunun uygun bulunması durumunda Tayland'a elma ihracatının başlayacağı beklenilmektedir” dedi.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °