Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Tarımın Uzmanı; Sedat Kolcuoğlu’na Özbekistan’dan Fahri Profesörlük

Tarımın Uzmanı; Sedat Kolcuoğlu’na Özbekistan’dan Fahri Profesörlük

ISPARTA 1.05.2021 11:02:00 0
Tarımın Uzmanı; 
Sedat Kolcuoğlu’na
Özbekistan’dan
Fahri Profesörlük
Bir zamanlar Isparta Tarım İl Müdürlüğünde Çiftçi Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Türk Tarım Uzmanı Sedat Kolcuoğlu'na Özbekistan'daki üniversiteden fahri profesörlük unvanı verildi.
 
Özbekistan Tarım Bakanlığı danışmanlığı ve AKİS Merkezi görevine getirilen Muhammet Sedat Kolcuoğlu Özbekistan'daki Taşkent Devlet Ziraat Üniversitesi tarafından fahri profesörlük unvanına layık görüldü.
 
Taşkent Devlet Ziraat Üniversitesi’nde, geçen hafta Özbekistan Tarım Bakanı Camşid Hocayev'in danışmanı ve bakanlık bünyesindeki AKİS Çiftçi Eğitim Merkezi Direktörü olarak görevlendirilen Eski Isparta Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Muhammet Sedat Kolcuoğlu’na, üniversitenin fahri profesörlük unvanının verilmesine ilişkin tören düzenlendi.
 
Üniversitenin Bilim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu törende konuşan Rektör Batır Süleymanov, üniversitenin son yıllarda bir çok  uluslararası kuruluş, yabancı üniversite ve uzmanlarla işbirliği yapmaya başladığını kaydederek, bu işbirliklerinin çok kısa zamanda sonuç vermeye başladığını belirtti.
Süleymanov, Türk uzman Kolcuoğlu ile yakın bir dönemden beri işbirliği yapmaya başlamalarına rağmen, çok verimli bir işbirliği kurduklarını ve önemli sonuçlar almaya başladıklarını kaydederek, Kolcuoğlu’nun bu çerçevede bakanlık bünyesinde AKİS Çiftçi Eğitim Merkezi'nin kurulmasında ve faaliyete başlamasında çok önemli görevler üstlendiğini dile getirdi.
 
Bu ay başında merkezin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in de Kolcuoğlu’nun faaliyetini övdüğünü anımsatan Süleymanov, AKİS çiftçi eğitimi alanında çok büyük bir deneyime sahip Kolcuoğlu ile çalışmanın ülkesi için çok faydalı olacağını vurguladı.
 
Süleymanov, Türkiye'nin tarım sektöründe büyük bir potansiyele ve deneyime sahip olduğunu vurgulayarak, bu çerçevede Kolcuoğlu’nun iki ülke arasında tarım alanında bir köprü olacağını dile getirdi. Süleymanov, yaptığı tüm bu çalışmalardan dolayı üniversite Bilim Kurulu tarafından Kolcuoğlu’na fahri profesörlük unvanının verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
Kolcuoğlu da, Özbekistan'da kendisine böyle bir görev ve unvanın verilmesinin çok sevindirici olduğunu ve çok duygulandırdığını kaydetti.
 
40 yıl boyunca Türkiye’de çiftçi eğitim, yayım ve kırsal kalkınma uzmanı olarak görev yaptığını anımsatan Kolcuoğlu, bu bilgi ve birikimlerini kardeş Özbekistan’ın kalkınması için kullanacağını vurguladı.
Kolcuoğlu, ayrıca Taşkent Devlet Ziraat Üniversitesi’nin kısa zamanda Türkiye’nin bir çok üniversitesi ile işbirliği memorandumları imzalayarak işbirliklerine başlayacaklarını kaydederek, şu anda bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü aktardı. Kolcuoğlu, kendisine fahri profesörlük unvanının verilmesinden dolayı üniversite rektörü ve Bilim Kuruluna teşekkür etti.
Daha sonra Süleymanov, fahri profesörlük unvanı diplomasını takdim ettiği Kolcuoğlu'na profesörlük cübbesini giydirerek tebrik etti.
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °