Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tarım ve Orman Bakanlığı at, eşek ve domuz eti kullanan firmaları tek tek açıkladı: Kara Listede Isparta’dan Kaç Firma Var?

Tarım ve Orman Bakanlığı at, eşek ve domuz eti kullanan firmaları tek tek açıkladı: Kara Listede Isparta’dan Kaç Firma Var?

ISPARTA 15.01.2020 07:54:00 0
 Tarım ve Orman Bakanlığı at, eşek ve domuz eti kullanan firmaları tek tek açıkladı: 
Kara Listede
Isparta’dan 
Kaç Firma 
Var?
Hileli, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar hakkında son dakika bilgileri geldi.
 
Hatırlanacağı üzere, Tarım ve Orman Bakanlığı, uzun süredir yürüttüğü laboratuvar çalışmalarının neticesinde hileli gıdalar listesini geçtiğimiz yılın sonlarda açıklamıştı. Bakanlık, yürüttüğü yeni çalışmalara bağlı olarak 2020 yılına ait ilk tağşiş listesini de resmi internet sitesi üzerinden yayınladı.
GIDA TERÖRİSTLERİ…
Yayınlanan listede en çok dikkat çeken ürünler ise, büyük market zincirlerinde de satılan ve içerisinde domuz eti barındıran bazı et ürünleri oldu. Listede daha önce de vatandaşa domuz eti yedirdiği tespit edilen ve ürünleri çeşitli marketlerde satılan Gurme Gıda yine aynı skandalla yer aldı. Peki, hangi markaların ürünlerinde domuz eti yer alıyor? İşte, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın duyurduğu son dakika listesiyle vatandaşa domuz ve at eti yediren firmalar....
HALKA AT VE EŞEK
ETİ YEDİRİYORLAR…
Geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan hileli gıdalar listesinin ardından Bakanlık, 2020 yılında yaptığı denetimlere bağlı olarak da 229 firmaya ait 386 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığını tespit etti.
BAKANLIK TİTİZ BİR
ÇALIŞMA YAPTI
Geçtiğimiz yılın sonlarında ortaya konulan çalışma ile birlikte, 2012 yılından bu yana tespit edilen 1238 firmaya ait 2 binin üzerinde üründe tağşiş ya da taklit yapıldığı belirlenmişti. Bakanlık tarafından bu yıla ilişkin de titiz bir çalışma yapılırken sonuçları kamuoyu ile son dakika olarak paylaşıldı ve hileli ürünler listesi yayınlandı. Listede en çok dikkat çeken ürünler ise hiç şüphesiz, dana eti olarak satılan; ancak içerisinde at ve domuz eti barındıran etler oldu.
ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VAR
Türkiye'de birçok şubesi olan marketler zincirinde de satılan bu ürünleri üreten firmaların faaliyet gösterdikleri yerler ile birlikte isimleri açıklanırken, firmalar arasında ünlü et ürünlerinin ön planda olması dikkat çekiyor.
O LİSTEDE ISPARTA
FİRMASI VAR MI?
Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılına ait ilk tağşiş listesine göre; Isparta‘daki bir firmanın ürünlerinde mekanik ayrılmış kanatlı eti tespit edildiği görülüyor.
DOMUZ ETİ TESPİT EDİLDİ..!

 AT ETİ TESPİT EDİLDİ..!

 MEKANİK AYRILMIŞ KANATLI ETİ TESPİT EDİLDİ…!

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °