Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tarım girdisi olmasa herkes kan ağlar

Tarım girdisi olmasa herkes kan ağlar

ISPARTA 6.08.2018 08:18:00 0
Tarım girdisi olmasa herkes kan ağlar
Deregümü Köyü 1. Domates ve Karanfil Festivaline katılan AK Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta’daki tarım girdisini köylülerin sağlayamadığı takdirde İlimizde herkesin kan ağlayacağını belirterek, “Onun için tarım girdisine yapılan yatırımların öncülüğünü önemsiyoruz” dedi.
 
AK Parti Milletvekili Recep Özel, Deregümü Köyü 1. Domates ve Karanfil Festivali’nin açılışında konuştu. Özel, şunları söyledi:  “Bilmeyenler için bu festival sıradan gibi gelebilir ama özellikle Deregümü’nün geçmişini bilmeyenler, nereden nereye gelindiği konusunda bilgi sahibi olmayanlar bunu sıradan bir olaymış gibi algılayabilirler. Bu sıradan bir olay değil. Bir köyümüzün nasıl para kazanması gerektiğini, nasıl para kazanabileceğin, nasıl Isparta’mızın köylerine örnek olabilecek seviyeye ulaştığının tescilini burada yapıyoruz. 2000 yıllarında karanfil, sera domates ile başladık. Ürün çeşitliliğiyle gidiyoruz.
ISPARTA’DA TARIM GİRDİSİNİ KÖYLÜLERİMİZ SAĞLAYAMAZSA İLİMİZDE HERKES KAN AĞLAR
Ürün çeşitliliğini Isparta’mızın diğer köylerinde de yapmak istiyoruz. Isparta’da sanayimiz bir noktaya kadar var, daha fazla gelişir, gelişmez onu bilemeyiz fakat İlimiz tarım şehri. Isparta’da tarım girdisini köylülerimiz sağlayamazsa ilimizde herkes kan ağlar. Onun için tarım girdisine yapılan yatırımların öncülüğünü önemsiyoruz. Isparta 16 yılda tarımda çok destek aldık. IPARD desteklerinde makine teçhizat desteklerinde devlet yüzde 50’sini hibe olarak verdi. Tarım noktasında verilen destekler her geçen yıl arttı. Bunu biz bu dönemde çok daha fazlasını yapalım. Özellikle merkezin köyleri biraz daha garip. Yukarı Kışla, Büyük Kışla, Küçük Kışla, Darıören, Güneyce köyleri gibi köylerimizde garip insanlar var. Onlara alternatif tarım ürünlerinden nasıl para kazanabileceklerine öncülük etmek istiyoruz. İl Özel İdare ile köylümüzün cebine daha fazla nasıl para sokabiliriz diye çalışmak istiyoruz.
PAZARLAMA NOKTASINDA TÜCCARIN OYUNCAĞI OLMAMALIYIZ
Üretiyoruz da Isparta olarak pazarlama noktasında iyi bir yere geldiğimizi söylemeyiz. Pazarlama noktasında tüccarın oyuncağı olabiliyoruz. Kirazda, kayısı da oldu. Bunu pazarlama noktasında daha gayretli olabilirsek, tüccarın inisiyatif kalmadan ürettiğimizin hakkını alalım, cebimize daha fazla para girmesine öncülük yapalım istiyoruz.
TAHSİSLİ YERİN YAZISINI BEKLİYORMUŞ BEYEFENDİLER
Burada Deregümü Spor Gençlik diye bir afiş var. Onların saha ilgili konularıyla ilgili; 4 köye saha yapıp arta kalan paradan da sizin burada biriktirdiğiniz para varmış. Yakaören Köyündeki Milli Emlak’tan tahsisli yerin yazısını bekliyormuş beyefendiler. O yazı bir yıl sonra gelse burası bekleyecek mi dedim. O yazıyı beklemeden ihaleye çıkacaklar. İhalesini yapıp, sizdeki paraya onlar da takviye ederek bu sahayı yaptırmak istiyoruz. Isparta’mızın daha fazla büyümesini, sizlerin hizmetinde olabileceğine inanıyoruz.
BELEDİYE OLARAK ARSALARINA GÖZ DİKMEYELİM
Sayın belediye başkanım burada konuşurken Deregümü Mahallemiz dedi ama biz köy olmaya devam edeceğiz. Belediye olarak arsalarına göz dikmeyelim. Bizim üretime ihtiyacımız var. İmar beklentisi olan köylü kardeşlerimiz de vardır ama verimli toprakları imara açmak ne derece verimli olur, onu iyi düşünmek lazım.
TERS GÖÇÜ SAĞLAMAK İSTİYORUZ
Isparta’mızın merkezindeki köylü nüfusu şehir merkezinin 3-4 köyü. Isparta’mızın 204 köyünde örnek modellerle köylümüzü daha zenginleştirmek ve biraz daha ters göçü sağlamak istiyoruz. Artık köylerimizin düğün salonu ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Rutin köy hizmetleri değil de şehir de ne varsa köylerde de o olsun noktasında çalışmalar yapıyoruz. “GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °