Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Tarihi Üzüm Çarşısı; Sessizliğe Büründü

Tarihi Üzüm Çarşısı; Sessizliğe Büründü

ISPARTA 6.04.2020 10:19:00 0
Tarihi Üzüm Çarşısı; 
Sessizliğe 
Büründü
Isparta’nın 1400 yıllık Tarihi Üzüm Çarşısı bugünlerde en sakin günlerini yaşıyor. Tarihi Çarşı, dünyayı saran Koronavirüs salgını nedeniyle sessizliğe büründü ve boş kaldı.
 
Koronavirüs salgını nedeniyle Isparta’da dört mevsimin her günü binlerce vatandaşın uğrak yeri olan Tarihi Üzüm Çarşısı bugünlerde adeta ziyarete kapılarını kapattı. Çarşıda tedbir amacıyla zorunlu çalışması gereken işyerlerinin ve personelin dışında kimse yok.
TARİHİ ÇARŞIDA
SESSİZLİK HAKİM
Müşterilerine kapılarını kapatan işyerlerinin çok olması dikkat çekerken, normal zamanlarda adeta cıvıl cıvıl olan ve insan yoğunluğu çarşı içinin de bugünlerde boş görünümüyle adeta ‘Nerede o eski günler’ dedirtiyor. Normal günlerde gerek Ispartalıların gerekse il dışından gelen vatandaşların uğrak yeri olan ve alışveriş yaparak vakit geçirdiği çarşıya sessizlik hakim oldu.  
HAYALET ŞEHİR ISPARTA
Öte yandan, aynı Tarihi Üzüm Pazarı Çarşısındaki dükkanlar gibi şehir merkezindeki bir çok işyeri de Koronavirüse tedbir amacıyla kepenk indirdi. Her gün binlerce vatandaşın gezip, alış - veriş yaptığı cadde ve sokaklar sessizliğiyle hayalet şehri anımsattı. Zorunlu olarak çarşıya çıkan Mehmet Zafer Yılmaz; “Ben işim gereği zorunlu olarak çarşıya çıktım. Normal şartlarda nisan ayının ilk haftasında buralarda yoğun insan trafiği olurdu. Şuanda işyerleri kapalı, cadde ve sokaklar, meydanlar boş durumda” diyerek adeta durumu özetledi.
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °