Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tarihi Sokak küp taşını bekliyor!

Yaklaşık 1,5 yıl önce belediyenin asfaltı yenilemek için kazdığı Damgacı Sokak’taki çalışmalara Anıtlar Kurulu izin vermemiş daha sonra küp taşı döşenmesi için izin çıkartmıştı. Ancak Şubat 2016’da çıkan son karardan sonra

ISPARTA 26.05.2016 06:28:00 0
Tarihi Sokak küp taşını bekliyor!
Isparta şehir merkezinde tarihi evlerin olduğu bölgede yol sorunu gittikçe büyüyor. Isparta Belediyesi, 2015 Ekim ayında yoldaki asfaltı yenilemek için kazmış, çalışmalar sırasında sit alanında bulunan yer için Anıtlar Kurulu konuya müdahil olmuştu. Anıtlar Kurulu kararıyla durdurulan çalışmalardan sonra yol toz, toprak içinde kaldı. Daha sonra Şubat 2016’da Anıtlar Kurulu, belediyeye yola küp taşı döşemesi için yetki vermiş bunu da projelendirerek kendilerine sunmasını istemişti. Ancak aradan geçen 3 ayda yolda değişen herhangi bir şey olmadı. Mahalleli yoldaki toz ve topraktan dolayı şikayetçi olduklarını ancak yetkililerin buna çare bulmadığından yakındı.
MALZEMELERİ BİZLERE VERSİNLER BİZLER KADIN OLARAK BU YOLLARI YAPALIM
Tarihi sokakta hizmet binası olan El Ele Derneği’nin Başkanı Canan Aydın da yoldaki toz ve topraktan dolayı mahallelerin hastalıklara yakalandığını ileri sürerek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Sadece üzerine kum dökülüyor. Hendekler kapatılmaya çalışıyor. Bütün mahalle şikayetçiyiz. Köylere dahil kili taşı döşeniyor. Buranın sit alanı olmasına rağmen araba bile geçemiyor yoldan. Yıllar önce yapılan asfalt kötü yapılmış olabilir ama kullanılabilir bir durumdaydı. Yapacak bir şey olmadığını düşünerek Allah’a havale ediyorum. Belediye ile bu konuyu görüştüm. Belediye Meclis üyesi olarak 3 kere gündem yaptım. O kadar ilgisiz davranılıyor ki umurumuzda değilsiniz mesajı veriyorlar. Bugün buraya yapılacak olan kilit taşlarının ustasını mı ya da malzemesini mi bulması çok zor da bu yolları yapamıyorlar. Türkiye’nin her ilinde bu taşlar bulunuyorsa gidelim başka belediyelerden isteyelim. Yalvaralım da başka yerlerden alalım. Malzemeleri bizlere versinler bizler kadın olarak bu yolları yapalım. Isparta’nın tam merkezinde yakışmayan görüntüler bunlar.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °