Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tarihi Gün.. 86 Yıllık Hasret Bitti; O İsim Tarihi Güne Şahitlik Etti

Tarihi Gün.. 86 Yıllık Hasret Bitti; O İsim Tarihi Güne Şahitlik Etti

ISPARTA 2.08.2020 14:02:00 0
Tarihi Gün.. 86 Yıllık Hasret Bitti; 
O İsim Tarihi 
Güne Şahitlik Etti
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kıldı. Namaza 350 bin kişi iştirak etti. ÖNDER Isparta Yöneticisi Abdurrahman Akçil de Ayasofya’da saf tutarak tarihi güne şahitlik etti.
 
Heyecanla beklenen gün geldi. Danıştay’ın kararı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 86 yıl sonra ‘cami’ statüsüne kavuşan Ayasofya, 24 Temmuz’da kılınan Cuma Namazı ile ibadete açıldı. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifin ibadete açılış programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ilk cuma selası ve ezan okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı ilk Cuma namazı kılındı.
AYASOFYA 86 YIL
SONRA İBADETE AÇILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca camide düzenlenen programda duaları ve Kur'an-ı Kerim tilavetlerini dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami içinde Kur'an-ı Kerim okudu. Fatiha suresini ve Bakara suresinin ilk beş ayetini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı Cuma namazına iştirak etti.
AKÇİL; “TARİHİ GÜNE ŞAHİTLİK
ETMEKTEN BÜYÜK ONUR DUYDUM”
Böylesine tarihi bir güne şahitlik etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden ÖNDER İmam Hatipler Derneği Yöneticisi Abdurrahman Akçil; “86 yıllık zincirleri kırarak Ayasoyfa’yı ibadete açan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °