Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tam Bir Yıl Önce Çandır’da Çıkan Orman Yangınında Neler Oldu? İşte O Kara Günde; Dakika Dakika Yaşananlar

Tam Bir Yıl Önce Çandır’da Çıkan Orman Yangınında Neler Oldu? İşte O Kara Günde; Dakika Dakika Yaşananlar

ISPARTA 2.08.2022 12:45:00 0
Tam Bir Yıl Önce Çandır’da Çıkan Orman Yangınında Neler Oldu? İşte O Kara Günde; 
Dakika
Dakika
Yaşananlar
Bundan tam bir yıl önce. Tarihler 2 Ağustos 2021’i gösterirken Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü sınırlarında yer alan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı yakınlarında orman yangını çıktı. Isparta, yangını söndürmek ve yangında çalışanlara destek olmak için o gün adeta seferber oldu. İşte o kara günde dakika dakika yaşananlar….
 
O YANGIN
GÜNLERCE SÜRDÜ
Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü sınırlarında yer alan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı yakınlarında saat 11.30 sularında orman yangını çıktı. Söz konusu yangın 9 günlük bir çalışmanın ardından söndürülebildi.
ISPARTA SEFERBER OLDU
Yangın ihbarının alınmasıyla birlikte Isparta’da tüm kişi, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri adeta seferber oldu. Herkes, yangını söndürmek için veya yangın söndürmede görevli kişilere su ve benzeri malzemeleri yetiştirebilmek için adeta zamanla yarıştı.
İŞTE O KARA GÜNDE YAŞANANLAR
İşte, 2 Ağustos 2021 tarihinde yani o kara günde dakika dakika Isparta’da yaşananlar.
SAAT 11.45
YANGIN BÖLGESİNE GİTTİLER
Vali Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen olayı duyar duymaz bölgeye gitti. Bölgedeki yangına Isparta Belediyesi itfaiye ekipleri de katılırken, ayrıca yangın bölgesine çok sayıda arasöz, iş makineleri de sevk edildi.
SAAT 12.00
İKİ AYRI NOKTADA
YARDIM KAMPANYASI
Isparta Belediyesi Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü sınırlarında yer alan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı yakınlarında çıkan orman yangını için başlattığı yardım seferberliği kapsamında Belediye önünde konuşlandırılan TIR’a toplanan yardımları yüklemeye başladı. Ayrıca aynı dakikalarda Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde de vatandaşlardan gelen yardımlar kabul edilmeye başlandı. Aynı gün akşamüzeri ise, Belediye önündeki yardım toplama işinin tamamen Gökkubbe’ye alındığı duyruldu.
SAAT 13.00
BELEDİYE TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ
Isparta Belediyesi, orman yangınına müdahale için İtfaiye, Arasöz, İş makinelerini sevk etti. Bölgeye ayrıca değişik birimlerde görev yapan 100’ün üzerinde personelde yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere Sütçüler İlçesine gitti.
SAAT 14.00
ISPARTA BELEDİYE MECLİSİ
YANGIN NEDENİYLE ERTELENDİ
Isparta Belediye Meclisi o gün yapacağı Ağustos ayı ilk toplantısını Sütçüler Çandır’daki orman yangını nedeniyle ve Belediye Başkanı Başdeğirmen’in de yangın bölgesine gitmesi nedeniyle bir gün sonraya erteledi.
SAAT 15.00
İKİNCİ YARDIM
YÜKLÜ TIR YOLA ÇIKTI 
Isparta Belediyesi koordinesinde Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü sınırlarında yer alan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı yakınlarında çıkan orman yangını içir gelen yardımlardan oluşan ikinci TIR saat 15.00 itibariyle Sütçüler ilçesine yola çıktı.
SAAT 16.00
27 PLAKALI ARAÇ ARANIYOR!
Yangının çıktığı anlarda Çandır çıkışında Mobese kameralarına yakalanan ve içinde 4 kişinin olduğu belirtilen 27 plakalı Wosvogen Caddy marka araç emniyeti alarma geçirdi. Emniyet, Jandarma, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından aranmaya başlandı.
SAAT 17.00
ALEVLER YERLEŞİM
YERLERİNE KADAR ULAŞTI!
Yangında söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürerken yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ancak, bölgeden alevlerin rüzgarın da etkisiyle yerleşim birimlerine kadar ulaştığı ve evlerin de yanmaya başladığı haberleri geldi.
SAAT 18.00
YARDIMA KOŞTULAR
Çandırdaki yangın yaklaşık 3 saattir Isparta’dan gelen destek ve yardımlarla söndürülmeye çalışılırken, akşamüzeri başta Antalya olmak üzere Burdur, Afyon, Denizli gibi yakın illerden daha sonraki günlerde ise Türkiye’nin her yerinden yangın ekipleri söndürme çalışmalarına katılmak üzere Çandır’a geldi.
SAAT 19.00
SUYA ZEHİR KATILDIĞI İDDİASI
Isparta, Sütçüler Çandır’daki yangınla mücadele ederken bir takım çevreler de Isparta içme suyuna zehir atıldığı yalanını ortaya atıp vatandaşları tedirgin etti.
SAAT 20.00
BELEDİYE VE VALİLİKTEN YALANLAMA
Söz konusu suya zehir atıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak gerek Isparta Belediyesi gerek Isparta Valiliği birer açıklama yaparak, böyle bir şeyin olmadığını ve söylentilerin tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °