Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TAKDİR HAKKIMI KULLANIYORUM

TAKDİR HAKKIMI KULLANIYORUM

ISPARTA 1.07.2020 14:40:00 0
TAKDİR HAKKIMI KULLANIYORUM
Geçtiğimiz gün bir dost meclisinde dile getirdim, fikrimi söyledim, bugün buradan sizlerle de paylaşmak istiyorum. Yaşım itibari ile Türkiye’deki siyasetin son 40 yılını bilirim. Özellikle AK parti iktidarı dönemi üzerinden yorum yapmak istiyorum. Pek geçmişi karıştırmak istemiyorum.
 
İktidar ile muhalefetin özellikle meclis Tv’deki karşılıklı eleştirilerini maalesef büyük bir üzüntü ile izliyorum. Konunun dışına çıkarak sürekli birbirlerini eleştiriyorlar!...
 
Dost meclisinde de söyledim. Son 18 yılda ne iktidar muhalefetin eleştirileri arasında ‘Sizin şu eleştirinize katılıyorum, biz böyle düşünmemiştik, iyiki hatırlattınız, teşekkür ederiz” dedi. Ne de muhalefet bunca yatırım ve hizmete rağmen iktidarın yaptığı bir hizmeti ‘Sizi tebrik ediyoruz, şu hizmetiniz ülkemiz adına , vatandaşımız adına fevkalade güzel ve faydalı olmuş” demedi!...
 
 
 
Birinin ak dediğine, diğer kara diyor.
 
Oysa takdir ve tenkit hakkına saygı duymak gerekmez mi?
 
Şimdi benim Kaymakkapı meydanı ile ilgili yapacağım yoruma katılanlarda olacak, katılmayanlarda!... Önemli olan benim fikrime ve yorumuma saygı gösterebilmek.
 
İşte o zaman demokrasi gelecek, insanlar ötekileştirilmeden birbirlerine saygı duymayı öğrenecekler.
 
Isparta Belediye Başkanı sayın Başdeğirmen’in Pandemi sürecinde vatandaşların evlerinde olmalarını fırsat bilerek başlattığı Kaymakkapıdaki yenileme çalışmaları tamamlandığı zaman şehrin vizyonu ve vitrini biraz daha değişmiş olacak. Kimilerine göre ucube olabilir ama 20 yıldır bir çivi bile çakılmayan şehrin göbeğindeki bu bölgeye birileri elini uzatıp, eksiklerini gideriyorsa, halkın görüşünü alarak hizmetlerini yapıyorsa, hem görsellik, hem işlevlik açısından insanlara hitap ediyorsa bunu eleştirmek yerine takdir etmek gerekmez mi?
 
Henüz eksikleri olan, tamamlandığı zaman görsel bir şhova dönüşecek kaymakkapı meydanındaki bu değişimi takdir edelim. Varsa eksikleri onları konuşalım, öneri getirelim, fikir beyan edelim!...,.
 
Mesala ben böylesine ihtişamlı kaymakkapıya bir ışıklı şelale yapılması halinde  daha çok güzellik ve görsellik katacağını düşünüyorum.
 
Her şey bittiğinde Kaymakkapı özellikle yaz akşamlarında insanların gezip, göreceği, banklarda oturup dondurmasını,mısırını,tatlısını yiyip keyif yapabilecekleri bir mekan, yada meydana dönüşeceğini düşünüyorum.
 
Fazla söze gerek yok.... Eleştirenlerede saygımız sonsuz, takdir edenlerede!....Ben bugün takdir hakkımı kullanıyorum.....
 
Sağlıcakla kalın....
 

Anahtar Kelimeler: kullanıyorum hakkımı takdir
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °