Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tabiatın doğallarını bozacak olan; O ihale Yapıldı!

Tabiatın doğallarını bozacak olan; O ihale Yapıldı!

ISPARTA 1.08.2019 06:50:00 0
Tabiatın doğallarını bozacak olan; 
O ihale 
Yapıldı!
Isparta’nın burnunun dibinde yer alan Salda Gölü'ne inşa edilmesi planlanan millet bahçesi yapımı için ihale gerçekleştirildi, teklifler değerlendirilecek. Salda'nın korunması için uzun süredir eylem ve imza kampanyaları yürütülüyor.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Burdur'da yapılacak Salda Gölü Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı.
31 Temmuz günü yapılan "Burdur ili Yeşilova ilçesi Salda Gölü Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" ihalesine 7 istekli firmanın teklif verdiği, değerlendirme sürecinin ardından kazanan firma ile sözleşme imzalanıp millet bahçesinin yapımına başlanacağı kaydedildi.
 
Millet bahçesindeki donatıların Salda Gölü kumsalına yaklaşık 300 metre mesafede yer alacağı ve günübirlik ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal donatıların bulunacağı belirtilen açıklamada böylece günübirlik kullanımdaki kirliliğin önleneceği ve doğal doku korunacağı iddia edildi.
 
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın aktardığı bilgilere göre, ihaleye birden fazla firmanın katılması, tekliflerin sunulması ve dosyaların değerlendirilmek üzere incelenmesinin 1 hafta sonraya ertelendiği belirtildi.
 
BURDURLULARDAN PROJEYE
TEPKİ: SALDA'YA DOKUNMA
Öte yandan haftalardır Salda Gölü çevresinde hayata geçirilmek istenen projeye karşı tepkiler de sürüyor. Yaşam alanı savunucuları projeyi protesto ederken; sosyal medya üzerinden de projeye karşı başlatılan imza kampanyaları devam ediyor.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °