Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Suriye’deki tutuklu kadın ve çocuklar için destek çağrısı

Suriye’deki tutuklu kadın ve çocuklar için destek çağrısı

ISPARTA 8.03.2019 13:53:00 0
Suriye’deki tutuklu kadın ve çocuklar için destek çağrısı
‘Vicdan Hareketi’ olarak adlandırılan ve 20 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan grup,  Suriye hapishanelerindeki kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için destek çağrısında bulundu.
Vicdan Hareketi, Suriye hapishanelerindeki kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için Isparta’da kitlesel basın açıklaması düzenledi.
Isparta’da başta İHH ve Memur – Sen gibi kuruluşlar olmak üzere 20 ayrı Sivil Toplum Kuruluşunun oluşturduğu ‘Vicdan Hareketi’ üyeleri, ‘Suriye'deki mahpus kadınlar ve çocukların özgürlüğü için buluşuyoruz’ sloganıyla dün Mimar Sinan Cami önünde bir araya geldi. Burada grup adına açıklama yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilcisi Osman Akçil, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bombaların altındaki Suriye dahil 110 ülkede, Suriyeli mahpus kadınlar için meydanlarda olduklarını söyledi. Suriye hapishanelerinde acı içinde özgürlük bekleyenleri ve meydanları doldurarak onlar için vicdanları ayağa kaldıranları selamladıklarını belirten Akçil; “Bizler, dünyanın birçok ülkesinden gelen insanlar olarak, hukuksuzca tutulan, cinsel saldırıya ve işkenceye maruz kalan Suriyeli kadınların özgürlüğü için sesimizi yükseltiyoruz. Kadınlar olarak isyan ediyoruz. Tecavüzün, savaşlarda kadınlara yönelik işkencenin ve her türlü zulmün silah olarak kullanılmasına isyan ediyoruz. Bu kirli savaşlara isyan ediyoruz. Çocukların çırpınarak ölmesine isyan ediyoruz. Hapislerde tutulan mazlum her kadın insanlığın geleceğine dair umudumuzu biraz daha kaybettiriyor. İnsanlığımızdan utanıyoruz. İnsanlığımızı kaybediyoruz. Suriye rejimine ve ortaklarına sesleniyoruz; hemen, şimdi tecavüzü savaş silahı olarak kullanmayı bırakın. Hemen şimdi kadınlara acımasızca yapılan işkenceyi durdurun. Hemen şimdi tüm Suriyeli kız kardeşlerimizi serbest bırakın. Bırakın evlerine dönsünler, ailelerine kavuşsunlar” dedi.
Akçil, daha sonra herkesi bu hareketi desteklemeye, karar alıcı kişi ve kurumlara mektuplar göndermeye ve imza kampanyasına destek vermeye davet etti.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °