Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SULAR KURUMASIN! YAŞAM KARARMASIN...

SULAR KURUMASIN! YAŞAM KARARMASIN...

ISPARTA 21.01.2019 13:36:00 0
SULAR KURUMASIN! YAŞAM KARARMASIN...
“Konuyu anlamak, tehlikenin boyutunu bilimsel veriler ışığında detayları ile incelemek için buradayız” Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP)’in düzenlediği ve paydaşı olduğu TÜRÇEP Eskişehir İli Toplantısı başladı. 3 gün süren oturumlarda çevre sorunları ve çözüm önerileri, Kuruyan Göller sorunu, yenilenebilir enerji ile teşvik ve destekler konunun uzmanları tarafından anlatıldı.
Çalıştaya Eskişehir Milletvekilleri Nurullah Sazak, Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, TÜRÇEP Koordinatörü Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar,  T.T.K.D. Bilim Danışmanı-Eğirdir Isparta Temsilcisi SDÜ E. Öğ. Üyesi Erol KESİCİ, kurum-kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.
Toplumsallaştırdığımız çevre sorunları ve Çözüm Önerilerinin Siyasallaştırılması, Yenilenebilir Enerji,  Göller Yöresi  Havzası Stratejik öneme sahip ,1. Derecede İçme Kullanma Suyu olan Eğirdir  Gölü’nün Kirlilik ve  kurumaya başlamasının nedenleri ve çözümü; Salda Gölü Burdur Gölü ;  Konya Kapalı Havzası Çölleşme Sorunu Beyşehir Gölü  Van- Tuz Gölü Sorunları, Termik Santrallar Karşıtı Mücadeleler, Nükleer Santraller Karşıtı Mücadele, Küresel Isınma ve İklim Değişikliği, Sağlıkta Dönüşüm politikaları ve Şehir Hastaneleri, Siyanürlü Altın Madenciliği, Tehlikeli Atık Depolama Tesisleri, Nehir Santralları (HES) sorunları, Taş Ocakları Sorunu, Nişasta Bazlı Şeker ve Şeker Fabrikalarının Satışı konu ve sorunları görüşüldü.

Anahtar Kelimeler: kararmasın yaşam kurumasın sular
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °