Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Şube Başkanı Aynur Gül Karahan Çakmakçı: Son günlerde Artan tacizlere Dikkat çekti!

Şube Başkanı Aynur Gül Karahan Çakmakçı: Son günlerde Artan tacizlere Dikkat çekti!

ISPARTA 16.10.2019 10:34:00 0
Şube Başkanı Aynur Gül Karahan Çakmakçı:  
Son günlerde 
Artan tacizlere 
Dikkat çekti!
Önce üniversite öğrencisi genç bir kıza tecavüz, ardından Salı Pazarında bir kadına taciz... Isparta ardı ardına kadına yönelik cinsel saldırılarla sarsılıyor.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Derneği Isparta Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı, "SDÜ Yerleşkesini birbirine bağlayan üst geçide yaklaşık 200 metre mesafedeki alanda ismi açıklanmayan üniversite 1. sınıf öğrencisi genç kızın henüz kimliği belirlenemeyen şahsın cinsel saldırısına uğradığı gazetelerden öğrenilmiştir.
Mağdur genç kızın, yaşananların ardından üniversitenin güvenlik görevlilerine sığındığı ve durumun polise haber verildiği ifade edilmektedir. İlgili merciler tarafından gerekli adli sürecin başlatıldığı da belirtilmiştir.
 
Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi olarak yaşanan bu vahim olayı şiddetle kınıyor ve davanın takipçisi olacağımızın bilinmesini, Üniversitemizin de özellikle tatil günleri ve akşamları kontrolleri arttırması gerektiğini düşünüyoruz.
 
Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara haline geldiği günümüzde daha fazla kadınımız mağdur olmadan çözüm merci olan siyasi iktidar tarafından mevcut yasaların işler hale getirilmesini ve İstanbul Sözleşmesi’nin gereği olan düzenlemelerin yapılmasını diliyoruz" dedi.
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °