Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sosyal medya Isparta’yla GÜL'üyor

Sosyal medya Isparta’yla GÜL'üyor

ISPARTA 18.05.2018 08:34:00 0
Sosyal medya Isparta’yla GÜL
Gül toplama dünyada ölmeden önce yapılması gereken şeyler arasında gösterilirken, Isparta gül hasadı sezonunda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dünyanın birbiriyle haberleşmesini sağlayan ve en etkili tanıtım araçlarından biri olan sosyal medya da Isparta’daki gül bahçelerinde çekilen fotoğraflarla şenleniyor.
 
Isparta’da Nisan ayının sonunda başlayan gül çiçeği hasadı ekonomik getirisinin yanında İlimizin turizmine de büyük katkılar sunuyor. Gül bahçelerini ziyaret amacıyla Isparta’ya gelen yerli ve yabancı turistler buralarda çekildikleri fotoğrafları sosyal medya aracılığıyla tüm dünyayla paylaşıyorlar. Sosyal medyada her paylaşılan fotoğraf gelecek yıllar için Isparta turizmi açısından yeni referanslar oluşturuyor.
GÜL FESTİVALİ VE FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Isparta Belediyesi’nce 11-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Gül Festivali ve Uluslararası Gül Fuarı kapsamında çok sayıda yerli ve yabancı turist İlimizi ziyaret ettik. Fuar Gökkubbe Fuar Merkezi’nde yapılırken, gül toplama ve gülsuyu, gül yağı çıkarma etkinlikleri Keçiborlu Ardıçlı köyünde gerçekleştirildi. Binlerce turist Ardıçlı gül bahçelerinde çekildikleri fotoğrafları sosyal medya üzerinde paylaştı. Bu açıdan Isparta’nın turizm değeri her gelen turist sayesinde tanıtılmış olurken, birçok kişi de sosyal medyada profil fotoğrafını gül bahçelerinde çekildiği fotoğraflardan oluşturdu.
GÜNEYKENT’E YABANCI TURİST AKINI
Öte yandan gül etkinliklerinin önemli bir ayağı da Güneykent Beldesi’nde gerçekleştiriliyor. Özellikle uzak doğu ülkelerinden yabancı turistleri ağırlayan Güneykent’te bugünler de turizm hareketliliği yaşanıyor. Yine Güneykent gül bahçelerinde turistlerin çektirdiği fotoğraflar sosyal medyayı şenlendiriyor.
UZAK DOĞU’DAN BÜYÜK İLGİ VAR
Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Çot, son 10 yıldır yurt içi ve yurt dışı fuarlarında yapılan tanıtım çalışmaları ve düzenlenen çalıştaylarla eko turizm alanında önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, gülün ekonomik değerinin yanı sıra görsel güzellikle de hasat dönemlerinde yerli, yabancı binlerce turisti bölgeye çektiğini söyledi.  Çot, “Böylece kenti ziyaret eden yerli yabancı turist sayısı her geçen yıl artmaktadır. Yapılan tanıtım çalışmaları ile seyahat acenteleri Isparta gül hasadı tur operatörlerinin tur paketlerine eklendiği görülmektedir. Gülün fideden hasada, hasattan ürün olana kadar geçen hikayesine tanıklık ediyorlar. Bu sebepten dolayı Isparta gül bahçeleri, yabancı turistler için cazibe merkezi haline gelmiştir. Gelen ziyaretçiler arasında Uzakdoğu'dan gelen misafirler önemli yer teşkil etmekte ve bunu diğer ülkeler takip etmektedir." dedi.
GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °