Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sosyal konut İl Genel Meclisini de karıştırdı

Sosyal konut İl Genel Meclisini de karıştırdı

ISPARTA 6.03.2019 09:10:00 0
Sosyal konut İl Genel Meclisini de karıştırdı
Mart 2019 yerel seçimlerinin birincil gündemi haline gelen sosyal konu projeleri İl Genel Meclisinde MHP ve AK Parti’li meclis üyeleri arasında tartışma konusu oldu. İl Genel Meclisi MHP Grup Sözcüsü Kerem Arazi, geçen yıl toplu konut yapılması için TOKİ’ye önerilen Süleyman Demirel Botanik Parkı yanındaki 249 bin metrekare arazinin sosyal konut yapılması için Isparta Belediyesine verilmesini önerdi.
İl Genel Meclisinin Mart ayı oturumlarının ikincisi tartışmalı geçti. Süleyman Demirel Botanik Parkı yanındaki 249 bin metrekare arazi ile ilgili MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz tarafından önerge verildi. MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz Botanik Parkı yanındaki arazinin toplu konut yapılması için 15 ay önce İl Genel Meclisi tarafından TOKİ’ye önerildiğini hatırlatarak, “yerel seçimlerine az bir süre kala belediye başkan adaylarının tamamının sosyal konut projeleri vardır. 15 aydır TOKİ’nin bir cevap vermediği bu arazinin aynı şatlarla Isparta Belediyesine verilmesini talep ediyoruz” dedi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat daha önce TOKİ’ye önerilen arazi ile ilgili cevap gelmeden yeni bir karar almanın doğru olmayacağını söyleyerek önergenin oylamasına geçti. Oylamada önerge 14 kabul oyuna karşı, 15 ret oyu ile gündeme alınmadı.
 
Yerel seçimler öncesi İl Genel Meclisinin son toplantıları bu ay yapılıyor. Mart ayı toplantılarının ikinci oturumunda AK Parti ile MHP’li meclis üyeleri arasında toplu konut arazisi tartışması çıktı.
SOSYAL KONUT İÇİN BELEDİYEYE VERİLSİN ÖNERİSİ
Toplantıların açılışında MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz önerge vermek için söz istedi. Araz önergesinde “Mülkiyeti idaremize ait olan Çünür Mahallesi 111 ada 8 nolu parselde kayıtlı 249 bin metrekare taşınmazın 28.12.2017’de alınan karar ile TOKİ Başkanlığının amaçları doğrultusunda kullanması için encümene meclisimiz yetki vermiştir. Fakat aradan geçen 15 aya rağmen encümen kararlarına baktığımızda burası ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını tespit etmiş bulunmaktayız. 31mart 2019 yerel seçimlerine az bir süre kala belediye başkan adaylarının kamuoyu açıklamalarından görüldüğü gibi, belediye başkanlığının dar gelirli vatandaşlarımıza ve emeklilere yönelik ucuz konut edindirme sözleri ve vaatleri vardır. Dolayısıyla amaç vatandaşlara ucuz konut edindirmek ise çözüm için meclis kanalıyla idaremizin buna katkı sağlayacağını düşünerek, TOKİ’yi beklemektense manevra kabiliyeti daha yüksek olan Isparta Belediyemize TOKİ’ye verilen aynı şartlarla taşınmazın devredilmesini talep ediyoruz” diyerek daha önce TOKİ’ye önerilen Botanik 0parkı yanındaki arazinin aynı şartlarla Isparta Belediyesine verilmesini önerdi.
 
ALİ BOLAT ‘SÜREÇ DEVAM EDİYOR’
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat araziye ilişkin sürecin devam ettiğini söyleyerek “Bildiğim kadarı ile bu alan ile ilgili TOKİ gerekli işlemlerini sürdürüyor. Alan için bir bedel tespiti yapıldı ve TOKİ’ye devri ile ilgili yazışmalar yapıldı. Şuana kadar TOKİ’den bir cevap gelmedi” dedi.
Kerem Araz ise “Isparta’daki bütün adayların bununla ilgili vaatleri var. Seçimi kimin kazanacağı da belli değil. Biz TOKİ’nin cevabını beklemek yerine aynı şartlarla bedeli karşılığında belediyeye tahsis edelim ve gelecek belediye başkanı burayı sosyal konut yapabilmek için değerlendirsin” önerisini yeniledi. Bolat, arazi ile ilgili TOKİ’ye yazılmış yazılar varken yeni bir karar almanın doğru olmayacağını söyledi.
ARAZ ‘ÇÖZÜME KATKI SUNALIM’
MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz “Biz mecliste encümene yetki verdik, kanunsuz bir şey yok. Bunu Isparta Belediyesine tahsis etmek çözüme katkı sunmak olacaktır. Bir malın bir sürü alıcısı olur. Biz TOKİ’den daha iyi şartlarda Isparta Belediyesine teklif edelim. O zamanda karar oy birliği ile alınmıştı. Bizde TOKİ’ye verilemesi konusunda oy vermiştik” şeklinde konuştu.
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat 28 Şubat 2018 tarihi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresine yazılan yazıyı hatırlatarak “İl Genel Meclisinin kararı gereğince söz konusu 6 adet taşınmaz ile idaremiz bünyesinde bulunan 249 bin metrekarelik taşınmazlarla ilgili gayrimenkul değerleme uzmanı tararından değerleme raporu hazırlanmış olup, SDÜ tarafından botanik bahçesi ve herbaryum araştırma uygulama merkezi olarak kullanılan 50 bin metrekarelik kısmının ifraz edilerek idaremize iade edilmesi kaydıyla söz konusu taşınmazların trampa edilip edilmeyeceği konusunda uygunluğun görüşünüzün tarafımıza iletilmesini arz ederim” ifadelerinin yer aldığını söyledi.
Yapılan oylamada MHP, İYİ Parti, CHP’li meclis üyeleri ile Gelendost Bağımsız Belediye Başkan Adayı Necdet Satılmış kabul oyu verirken AK Partili meclis üyeleri tarafından ret oyu verildi. Önerge oylandı 14’e karşılık 15’e karşı oyla kabul edilmedi.  GÜLSES GAZETESİ

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °