Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sosyal konut için 70 hektar alan belirlendi

Sosyal konut için 70 hektar alan belirlendi

ISPARTA 8.03.2019 18:51:00 0
Sosyal konut için 70 hektar alan belirlendi
Isparta Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin son toplantısında dar gelirli vatandaşlar için yapılacak sosyal konut alanının yerini belirledi. Yazısöğüt Köyü’nün üstünde yaklaşık 70 hektar alan sosyal konut yapılması için ayrılırken, AK Parti grubunun da desteğiyle ilgili madde oybirliği ile kabul edildi.

 
Isparta Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin son toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantının en önemli gündem maddesi ise dar gelirlilere yapılacak sosyal konut için yer belirlenmesi oldu. Belediye Meclisi, sosyal konut alanı olarak Yazısöğüt Köyü ile Çevre Yolu arasında yaklaşık 70 hektarlık yeri belirledi. İlgili maddeye AK Parti grubu da destek verdi.
GÜLBOY: ALAN 70 HEKTAR
İlgili gündem maddesinin komisyon raporunu okuyan İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, “Belediyemiz sınırları içerisinde oturan dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut yapılması amacıyla 135 cadde 5923 sokak, 5950 sokak ve 5952 sokaklar arasında kalan yapılaşmamış ve planlı alanlar ile çevrelenmiş bölgenin 5393 sayılı belediye kanununun 69. maddesi ve 775 sayılı kanunun 5. maddesine göre gecekondu önleme ve sosyal konut alanı olarak belirlenmesi ve planlı alanlarda revizyon ve uygulama imar planı bulunmayan alanın da ilave olarak düzenlenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur . Bu alan yaklaşık 70 hektardır” dedi.
ÖZKAN: DESTEKLİYORUZ
AK Parti grubu adına söz alan Kadir Özkan, sosyal konutla ilgili atılacak her adımın arkasında olduklarını vurguladı. Özkan, “Çünkü bu Isparta’nın bir ihtiyacıdır. Grup olarak evet oyu verdiğimizi belirtiriz” dedi.
GÜNAYDIN: PAZARTESİ KAYITLAR BAŞLAYACAK
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konuya baş koyduklarını belirterek, “Bu konuya baş koyduk. Dediğimizi yapacağız. Zaten pazartesi günü kayıtlar başlayacak. Bu kadar acele ediyoruz. Acele etmemizin nedeni gerçekten ihtiyaç olduğu belli. Oybirliği ile karar verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.
ÖREN: KEŞKE GEÇ KALMASAYDIK
AK Partili Mehmet Ören de araya girerek, “Keşke bu kadar geç kalmasaydık” dedi.
GÜNAYDIN: BİRİSİ EMEKLİLERE TOKİ YAPACAĞIM DEMİŞTİ, O YÜZDEN GEÇ KALDIK
Bunun üzerine Başkan Günaydın, “Mecburen bekleme durumuna geçmiştik. Çünkü birisi emeklilere TOKİ yapacağım demişti. Biz de arsa verdik, enerji bakanlığından müsaade aldık. Ama olmamış olabilir, yapamamış olabilir. Fakat geç kalmamıza neden oldu. Bir yerden başlamak iyidir. İnşallah bu olaya başladık” şeklinde konuştu.
YÜREKLİ: KİM OLURSA OLSUN BU KONU GERÇEKLEŞTİRİLMELİ
MHP’li Nedim Yürekli ise bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Yürekli, “Fakir ve yoksul kelimesi çok kolay olan bir kelime. Fakirliği ve yoksulluğu yaşamak çok zor. Onun için gelecek belediye başkanımız her kim olursa olsun bu konunun mutlaka gerçekleştirilmesi ve fakir, fukaranın ümitleriyle oynanması en büyük temennimdir” dedi.
GÜNAYDIN: BEN ŞU PARAYA MAL EDECEĞİM DİYE BİR ŞEY YOK
Son olarak söz alan Günaydın, sosyal konut için rakam telaffuz eden adaylara atıfta bulunarak, “Yok ben şu paraya mal edeceğim diye bir şey yok. Büyük bir samimiyet içerisindeyiz. Bu konuda belediye 1 kuruş para kazanmadan konutları yapıp evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapacak. Ama demir ve çimento halen çok pahalı. Bunların ucuzlaması lazım. Belediye olarak halkımızın kazancı olsun istiyoruz. İyiliklerimize karşılık yüce rabbim bize bunu yaptırmak nasip etsin diyorum” ifadelerini kullandı.
Sosyal konut alanının belirlenmesi oybirliği ile meclisten geçti.
 
 

Anahtar Kelimeler: alan belirlendi hektar için konut sosyal
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °