Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SON DAKİKA FLAŞ HABER Yılda 45 Milyon Lira Isparta Esnafının Cebinde Kalacak; …Ve Esnaf Cebimde Uygulaması Başlıyor

SON DAKİKA FLAŞ HABER Yılda 45 Milyon Lira Isparta Esnafının Cebinde Kalacak; …Ve Esnaf Cebimde Uygulaması Başlıyor

ISPARTA 23.05.2022 12:43:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER 
Yılda 45 Milyon Lira Isparta Esnafının Cebinde Kalacak; 
…Ve Esnaf Cebimde
Uygulaması Başlıyor
HABER: Yunus ÖZLER
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Göller Bölgesi Teknokent KMA yazılım firması işbirliğiyle hayata geçirilecek olan; esnafların düşük komisyon bedeliyle e – ticaret üzerinden satış ve pazarlama yapmasını amaçlayan ‘Esnaf Cebinde’ uygulamasının 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle başlayacağını açıkladı.
 
UYGULAMANIN LANSMAN
TOPLANTISI YAPILDI
Isparta Esnaf Odaları Birliği ile Göller Bölgesi Teknokent KMA yazılım firması işbirliğiyle esnaf ve sanatkârların düşük komisyon bedeliyle e – ticaret üzerinden satış ve pazarlama yapmasını amaçlayan Esnaf Cebinde uygulamasının lansman ve  basın toplantısı bugün gerçekleştirildi.
BAŞKAN TURAL; “ESNAF CEBİMDE
UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda saat 14.00’de başlayan lansman toplantısına; Birlik Başkanı Ahmet Tural, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Dulupçu, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, KMA Yazılım Firması Müdürü Kaan Murat Ayvaz, Oda Başkanları ve uygulamaya dahil olan veya olmak isteyen esnaflar katıldı. Toplantıda, uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Ahmet Tural; “Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Birliğimiz ile SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde faaliyet gösteren KMA yazılım firması ile bir işbirliği protokolü imzalamıştık. Söz konusu firma ile yaptığımız bu işbirliğiyle ilimiz esnafının çok düşük komisyon oranlarında e- ticaret üzerinden pazarlama ve satışına imkan tanıyan Esnaf Cebinde uygulamasını hayata geçireceğiz.
“45 MİLYON TL ESNAFIMIZIN
CEBİNDE KALACAK”
İlimizin öğrenci şehri olması dolayısıyla, sipariş uygulamalarının yoğun bir şekilde kullanıldığını görmekteyiz. Bu uygulamalar üzerinden ilimizde yıllık yaklaşık 850 milyon liralık sipariş verildiğini belirledik ve Isparta’da verilen bu siparişlerle günlük ortalama 20-25 bin TL bu uygulamalar üzerinden alışveriş yapılıyor.  Bu uygulamalar tarafından 85 milyon TL gibi komisyon ücreti Isparta esnafından alınıyor. Amacımız bu komisyon ücretini yüzde 5’e düşürüp, paranın esnafımızın cebinde kalmasını sağlamak hem de paranın daha hızlı esnafımıza geçmesini sağlamaktır. Böylece yıllık 45 milyon liranın ilimiz esnafının cebinde kalmasını sağlayacağız.
“UYGULAMAYI DAHA SONRA DİĞER İLLERE DE YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”
Tabiki burada sadece gıda ürünü satanlar değil, tüm yöresel, hediyelik, pazar yeri, tuhafiye ürünleri satan esnafımız da yer alacak. Aynı zamanda Bölge Birliği Başkanı olmam hasabiyle bu uygulamayı diğer illerde de yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.
“ESNAFIMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Birlik Başkanı Ahmet Tural, söz konusu uygulama için başvuruların devam etmekte olduğunu belirterek; “Bilindiği gibi bu konuda geçtiğimiz günlerde yaptığımız duyuru ile başvuruları başlatmıştık. Ön kayıtlar www.esnafcebinde.comadresi üzerinden devam etmektedir. Uygulama 1 Haziran tarihi itibariyle de tüm esnaf ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. İlk başta yemek siparişi, ardından marketler ve tüm esnaf sisteme dahil edilerek çevrimiçi bir pazaryeri oluşturulacak. Ben konuşmamın sonunda, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu uygulamanın ilimiz esnafına ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
BİLGİLENDİRME YAPTILAR
Tanıtının toplantısının ardında Teknokent Genel Müdürü Serdal Terzi ve KMA Yazılım Firması Müdürü Kaan Murat Ayvaz toplantıya katılan esnafları uygulama konusunda bilgilendirdiler.  
İLK BAŞVURU YAPANA ESNAFA
ÜYELİK SERTİFİKASI
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, toplantının sonunda ise ‘Esnaf Cebimde’ uygulamasına ilk başvuruyu yapan Çiğ Köfteci bir esnafa ‘Üyelik Sertifikası’ Belgesini takdim etti.
ESNAF CEBİMDE UYGULAMASI LANSMAN TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER: 




 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °