Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SON DAKİKA FLAŞ HABER Patates ve Soğanlar Isparta’ya Geliyor; Kaç Aileye DAĞITIM Yapılacak?

SON DAKİKA FLAŞ HABER Patates ve Soğanlar Isparta’ya Geliyor; Kaç Aileye DAĞITIM Yapılacak?

ISPARTA 12.04.2021 11:10:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER
Patates ve Soğanlar Isparta’ya Geliyor; 
Kaç Aileye 
DAĞITIM 
Yapılacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere üreticiden alınan soğan ve patateslerin dağıtımı başlıyor. Söz konusu ürünlerin yarın veya Çarşamba günü Isparta’da olması bekleniyor. Isparta Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde yapılacak olan ücretsiz dağıtımın il genelinde toplam 10 bin fakir ve yardıma muhtaç aileye yapılması bekleniyor.
 
PATATES VE SOĞANLAR YOLA
ÇIKTI ISPARTA’YA GELİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından çiftçiden alımı yapılan patates ve soğanlar ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Ülke genelinde bugün itibariyle 7 ilde dağıtım yapılıyor.
PATATES VE SOĞANLAR YARIN VEYA
ÇARŞAMBA GÜNÜ ISPARTA’YA GELECEK
Bu doğrultuda; Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 81 ilin tamamına gönderilmeye başlanan soğan ve patatesler yarın veya Çarşamba günü Isparta’ya ulaşacağı öğrenildi.
10 BİN AİLEYE DAĞITILACAK
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; söz konusu patates ve soğanlar 6 bini il merkezi 4 bini ilçeler olmak üzere toplam 10 bin aileye, her ailede ortalama 4 kişi olduğu varsayılarak toplamda ise 40 bin kişiye ulaştırılacak. Söz konusu yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki daha önceden belirlenmiş olan fakir ve yardıma muhtaç vatandaşların isim listesine göre bizzat hanelerine gidilerek yapılacak. 
HER AİLEYE NE
KADAR VERİLECEK?
Öte yandan; söz konusu patates ve soğanların her aileye 10 kilo soğan, 20 kilo patates şeklinde verileceği belirtildi.
CUMHURBAŞKANI
ERDOĞAN TALİMAT VERDİ
Bilindiği gibi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Tarım ve Orman Bakanlığı’na üreticinin elindeki patates ve soğanların satın alınarak fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtılması konusunda talimat verdiğini açıklamıştı. Bunun üzerine Bakanlık da Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığı ile üreticinin elindeki patates ve soğanları satın almıştı.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °