Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Son Dakika FLAŞ HABER O Başvurular DURDURULDU!

Son Dakika FLAŞ HABER O Başvurular DURDURULDU!

ISPARTA 13.08.2020 14:47:00 0
Son Dakika 
FLAŞ HABER
O Başvurular 
DURDURULDU!
İŞKUR İl Müdürlüğü’nün Toplum Yararına Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Isparta’daki Okullarda 9 ay süreyle çalıştırılmak üzere 400’ü temizlik görevlisi, 183’ü Güvenlik Görevlisi olmak üzere alınacak toplam 583 kişi ile ilgili başvurular Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığının okullarda yüz yüze eğitimin 21 Eylül’de başlayacağını açıklaması üzerine durduruldu.
 
Bilindiği gibi; İŞKUR İl Müdürlüğü’nün Toplum Yararına Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Isparta’daki Okullarda 9 ay süreyle çalıştırılmak üzere 400’ü temizlik görevlisi, 183’ü Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 583 kişi alınacaktı. Kur’a sistemiyle belirlenecek çalışanların kuraları 20 Ağustos’ta çekilecek ve işbaşı ise 1 Eylül’de yapılacaktı.  
BAŞVURULAR DURDURULDU!
Söz konusu işler için başvurular geçtiğimiz Salı günü yani 11 Ağustos itibariyle başlamış ve 15 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecekti.
Ancak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başkanlığında dün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonunda Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, okulların Koronavirüs pandemisi 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle, 21 Eylül’de ise yüz yüze eğitimle açılacağının açıklanması üzerine İşkur Genel Müdürlüğü de söz konusu iş başvurularının durdurulmasına karar verdi.
EYLÜL AYINDA YENİDEN AÇILACAK
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; söz konusu başvuruların Eylül ayının ilk haftasında tekrar açılacağı ve 21 Eylül’e kadar alımların tamamlanarak işbaşı yapılacağı belirtildi.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °