Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SON DAKİKA FLAŞ HABER Isparta Belediye Meclisinden; İsrail’e Kınama

SON DAKİKA FLAŞ HABER Isparta Belediye Meclisinden; İsrail’e Kınama

ISPARTA 17.05.2021 12:33:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER
Isparta Belediye Meclisinden; 
İsrail’e
Kınama
Isparta Belediye Meclisi, bugün yaptığı Mayıs ayı ilk toplantısında; Mescid – i Aksa’ya Ramazan ayında başlayıp şuanda bile saldırılarını sürdüren Terörist Devlet İsrail’i 3 parti ve bağımsızların imzasıyla yayınladığı bildiri ile kınadı.
 
Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. 
BAŞKANLIK DİVAMINA TÜRK VE
FİLİSTİN BAYRAKLARI ASILDI
Meclis toplantısı öncesi Belediye Meclisi Başkanlık Divanına Türk ve Filistin Bayrakları asıldı.
TERÖRİST DEVLET
İSRAİL’E SERT KINAMA  
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen gündem maddelerinin görüşülmesi konusuna geçilmeden önce bir açıklama yaparak, İsrail’in Filistin devletine uyguladığı zulümden bahsetti ve bu konuda Isparta Belediye Meclisi’ni oluşturan Ak Parti, MHP ve İYİ Parti ile Bağımsız üyelerin yani Meclisi oluşturan tüm üyelerin imzasıyla İsrail’e kınama mesajı yayınlamak istediklerini belirterek mecliste söz konusu mesajı okudu.
 
Belediye Meclisi’nin İsrail’i kınama mesajında şöyle denildi; “İsrail,  İslam aleminin 11 ayın sultanı olarak kabul ettiği huzur ve bereket Ramazan ayımız ve akabinde Ramazan Bayramı’mızda, Kudüs'te sivil ve savunmasız Müslüman Filistin halkına yönelik uyguladığı kanlı saldırılarını ve baskıcı politikalarını artırmış, bebek, kadın yaşlı demeden çok sayıda masum Filistinlinin şehit olmasına ve yaralanmasına sebep olmuştur.
 
Gazze’nin yoğun füze bombardımanı altında kalıp ortak yaşam alanlarının vurulduğu, Filistinlilerin nesillerdir yaşadıkları Kudüs'ün Şerh Cerrah ve Silvan mahallerinde ki evlerine el konulup zorla tahliyelerine yönelik operasyonların tamamen hukuk dışı ve gayri insani olduğunu görmekteyiz.
 
İsrail askerleri Mukaddes Mekan Mescid-i Aksa ve çevresini ablukaya almış ibadet etmek isteyen ve özgürlükleri kısıtlanan Filistinlilere gaz, plastik mermi ve ses bombaları ile saldırılarda bulunmaktadır. Bu sebeple çocuklar, gençler ve birçok Filistinli yaralanmış ve baskı zulüm halâ devam etmektedir. Bizler Isparta Belediye Meclisi’nde grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İyi Parti Ve Bağımsız Meclis üyeleri olarak Filistinli kardeşlerimizin maddi ve manevi her daim yanlarında olduğumuzu belirtiyor İsrail'in yapmış olduğu bu zulmü ve hukuk tanımazlığını şiddetle kınıyoruz.”
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °