Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SON DAKİKA FLAŞ HABER! Belediye Meclisi Yangın Helikopteri Almaktan Vazgeçti; Astarı Yüzünden Pahalı!

SON DAKİKA FLAŞ HABER! Belediye Meclisi Yangın Helikopteri Almaktan Vazgeçti; Astarı Yüzünden Pahalı!

ISPARTA 13.05.2022 13:44:00 0
SON DAKİKA
FLAŞ HABER!
Belediye Meclisi Yangın Helikopteri Almaktan Vazgeçti; 
Astarı Yüzünden Pahalı!
Isparta Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Ahmet Aydoğdu’nun geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Belediye’nin Yangın Helikopteri alması konusunda meclise verdiği ve gündeme alınan önerge hakkındaki çalışmalar tamamlandı. Önergeye cevap veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, alınacak bir yangın helikopterinin Belediye’ye maliyetinin 320 milyon lira olduğunu belirterek; “Bu şartlarda Helikopter almamız mümkün değil” dedi.
 
Isparta Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantıları bugün yapılan son toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen ve saat 14.30’da başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
AHMET AYDOĞDU’DAN
‘HELİKOPTER’ ÖNERGESİ
Bilindiği gibi, Isparta Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Ahmet Aydoğdu, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında do dönemde son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekerek, Belediye’nin Yangın Helikopteri alması konusunda söz alarak bir önergesinin olduğunu belirterek; “Bilindiği gibi, ülkemizin bir çok ilinde olduğu gibi ilimiz Sütçüler İlçesi Çandır köyünde de orman yangını çıktı. Dört gündür süren orman yangını bizlerin de orman yangınları konusunda çok dikkatli ve hazırlıklı olmamız gerektiğini ortaya koydu. Bu doğrultuda, ben olası bir orman yangınına karadan olduğu kadar havadan da en kısa zamanda müdahale edilebilmesi için Belediye tarafından YANGIN HELİKOPTERİ satın alınması ve bünyesinde bulundurulmasını teklif ediyorum ve konunun gündeme alınmasını talep ediyorum” demişti ve söz konusu önerge oylanarak gündeme alınmıştı.
BELEDİYE HELİKOPTER KONUSUNDA
ARAŞTIRMALARINI TAMAMLADI
…Ve Isparta Belediye Meclisi, bağımsız üyesi Ahmet Aydoğdu’nun 10 ay önce verdiği önerge ile ilgili gerekli araştırmalarını tamamladı. Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu önerge ile ilgili cevabi açıklamalarda bulundu.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “HELİKOPTER’İN BİR
YILLIK BİZE MALİYEZİ 320 MİLYON DOLAR”
Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Evet, Ahmet beyin geçtiğimiz yıl verdiği önerge hakkında gerekli araştırmalarımızı tamamladık. Bugün şartlarında sıfır bir Helikopter almak 20 milyon Dolar. İkinci el Helikopter 12 milyon dolar. Tabi, iş Helikopter almakla da bitmiyor. Bunun bir de zorunlu olarak Pilotundan Teknisyenine kadar 7 kişilik mürettebatı var. Bunlara çok yüksek ücretler verilmesi gerekiyor ve Helikopter her uçuşunda 1500 dolar ücret ödemesi var ilgili makamlara. Dolayısıyla, bir Helikopterin bir yıllık bize maliyeti 320 milyon doları buluyor.
“BU ŞARTLARDA HELİKOPTER
ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”
Neticede, biz gibi bir belediye yani Isparta Belediyesine böyle bir yatırım çok maliyetli ve bizi aşıyor arkadaşlar. Bu nedenle, Belediye olarak Helikopter almamız mümkün görünmüyor” dedi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °