Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Açıkladı; Otopark KRİZİNE Çözüm Geliyor

SON DAKİKA FLAŞ HABER Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Açıkladı; Otopark KRİZİNE Çözüm Geliyor

ISPARTA 1.03.2021 12:12:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Açıkladı; 
Otopark
KRİZİNE
Çözüm Geliyor
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, iki kişinin mahkemeye vererek iptal ettirmesi nedeniyle keşmekeşe dönen şehir trafiğini rahatlatmak için yeni bir çalışma daha yaptıklarını belirterek; “Bu konuda plan değişikliğine gidiyoruz. Arkadaşlarımız yeni bir çalışma yaptılar. Allah’ın izniyle şehrin trafiğini yeniden rahatlatacağız” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. 
KONU BELEDİYE MECLİSİ
GÜNDEMİNE GELDİ
Ücretli Otopark’ın geçtiğimiz ay iptal edilmesinin ardından sorunun çözümü ile ilgili gündem maddesi Belediye Meclisinin Mart ayı gündemine geldi. Bu doğrultuda, Meclis gündeminin dördüncü maddesinde bulunan; Isparta Şehir Merkezi yol üstü otopark alanları plan değişikliğinin görüşülmesi konusu ele alındı ve daha detaylı görüşülerek karara bağlanması için İmar Komisyonuna havale edildi.
BAŞDEĞİRMEN; “İKİ KİŞİNİN MAHKEMEYE
VERMESİYLE İPTAL EDİLDİ”
Bugün yapılan Belediye Meclisi Mart ayı birinci toplantısında, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen gündemin dördüncü maddesinin görüşmeleri sırasında konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Bilindiği gibi sizlerle birlikte burada bir karar almıştık. Bu karar ile şehrimizin keşmekeş olan trafiğini rahatlatmak adına ücretli otopark uygulamasını başlatmıştık. Ancak, koskoca şehirde iki kişi bu konuyu yargıya taşıyarak mahkemeden iptal ettirdiler.
“YOL ÜSTÜ OTOPARKLAR KONUSUNDA
PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYORUZ”
Dolayısıyla, şehrin trafiği yeniden keşmekeş haline geldi. İşte biz bu sorunu aşmak için yeniden çalışmalara başladık. Bu konuda plan değişikliğine gidiyoruz. Arkadaşlar, bu konuda çalıştılar ve konuyu meclis gündemine getirdik. Bu doğrultuda; hazırlanan Isparta Şehir Merkezi yol üstü otopark alanları plan değişikliğinin görüşülmesi konusu şuanda gündemimizde ben, bu konuda ayrıntılı bir rapor hazırlanarak daha detaylı bilgi sahibi olmanız ve yeni bir karar almamız için konuyu İmar Komisyonuna havalesini oylarınıza sunuyorum” dedi.
İMAR KOMİSYONU
RAPOR HAZIRLAYACAK
Başkan Başdeğirmen’in İmar Komisyonuna havalesi için oya sunduğu konu oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi. İmar Komisyonu, konu hakkında hazırlanan plan ve projeleri de göz önüne alarak hazırlayacağı raporu Mart ayı son meclis toplantısının yapılacağı Cuma günü meclise sunacak.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °