Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sizlere büyük görevler düşüyor

Sizlere büyük görevler düşüyor

ISPARTA 11.06.2019 12:16:00 0
Sizlere büyük 
görevler düşüyor
HABER: Yunus ÖZLER
Vali Ömer Seymenoğlu, Çevre Gününde gençlere önemli uyarılarda bulunarak; “Belki bizler kıymetini bilemedik ve çevreyi hoyratça kullandık, ama sizler bu çevreye sahip çıkın. Şehrimizin güzelliklerini tanıtın” dedi.
 
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ GÖLCÜK’TE KUTLANDI
Dünyada ve Ülkemizde her yıl kutlanan Dünya Çevre Günü İlimizde, İl Müdürlüğümüzün Gölcük Tabiat Parkında düzenlediği bir etkinlikle Valiliğimiz başta olmak üzere, Orman Bölge Müdürlüğü,Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Tarım Orman İl Müdürlüğü, Isparta Belediye Başkanlığı, Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, Bisikletliler Isparta Temsilciliği, KADEM, GÖLDOST başta olmak üzere birçok Kurum Kuruluş yanında halkın da katılımıyla geniş çaplı olarak kutlanmıştır.
Kutlamada, Isparta Valisi Sayın Ömer SEYMENOĞLU günün anlam ve önemine binaen yapmış olduğu konuşmasında çocuklara ve gençlere seslenerek; “Belki bizler kıymetini bilemedik ve çevreyi hoyratça kullandık, ama sizler bu çevreye sahip çıkın. Hala ülkemizde ve İlimizde Şarkikaraağaç deyince Kızıldağ Milli Parkı, Aksu deyince ırmaklar var, Eğirdir deyince Hoyran, Eğirdir Kovada Gölleri var. Bunlar çok güzel ve bunların kıymetini bilelim. Biz 3- 4 yıl öncesine kadar Lavanta tarlalarını bilmiyorduk, artık o güzellikler de var ilimizde. Siz çocuklar ve gençler ,size büyük bir vazife düşüyor, buraları resimlerde görmeyin, bizzat buralara gidin, resimleri çekin, sosyal medyada yayın, herkes buraları görsün.” ifadelerine yer verdi.
İl Müdürümüz Sayın Abdullah BORCA ise konuşmasında “Ülkemizin Havasını, suyunu, toprağını korumak için mücadele edelim ve çocuklarımızın gözlerine gururla mahçup olmadan bakabilelim. karbon ayak izi insan faaliyetlerinin çevreye zararlarının bir ölçüsüdür; kişisel davranışlarımızda bazı değişiklikler yaparak karbon ayak izimizi azaltabiliriz. Örneğin ulaşımda toplu taşımayı tercih edebiliriz, evlerimizde dış yalıtım başta olmak üzere tüm enerji kullanımında enerji verimliliğine önem verebiliriz. evlerimizde daha az atık çıkması için tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirerek tekrar kullanılabilir ürünlere yönelebiliriz. Yaşantımızda plastik tüketimini azaltmalıyız bu yönde alışkanlıklarımızı değiştirerek bireysel tedbirler almalıyız.” ifadelerine yer verdi.
 Törende daha sonra Sıfır Atık Projesi ve çevre bilincinin gelişmesine katkılarından dolayı, SDÜ Rektörlüğü, SDÜ Çevre Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Mehmet KILIÇ, Prof. Dr. İsmail TOSUN, Doç.Dr. İlker HARMAN,Doç Dr. Mehmet BEYHAN İle sıfır atık eğitim gönüllüsü Çevre Mühedisliği Bölümü Son sınıf öğrencilerine, sıfır atık yarışmasında Türkiye 1 ve 3. olan SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine ayrıca,başarılı sıfır atık uygulamalarından dolayı TEİAŞ, Isparta Ceza İnfaz Kurumu ve Şehit Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne plaket, teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edilmiştir.
Oldukça renkli gösterilerle  kutlanan Çevre Günü Etkinliklerinde;  Şehit Yunus Emre Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Isparta Ceza İnfaz Kurumu, TEİAŞ,Güneykent Gülderen Kadın Kooperatifi, Süleyman Demirel Anaokulu, KADEM, GÖLDOST,Isparta Halkeğitim Merkezi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü Sıfır Atık Projesi ile ilgili yaptıkları çalışmaları açtıkları stand ve sergiler ile tanıtmışlar bunun yanında Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmamhatip Lisesi, Doğa Koleji, Bahçeşehir Koleji, Yenice Anaokulu, Süleyman Demirel Anaokulu, Güldeste Anaokulu müzik, halkoyunu ve defile gösterileri ile programa renk katmışlardır.
 

Anahtar Kelimeler: d?ş?yor b?y?kgörevler sizlere
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °