Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Siyasetin kadınların enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var

Siyasetin kadınların enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var

ISPARTA 8.03.2019 07:25:00 0
Siyasetin kadınların enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var
Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Arzu Elma Benli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı olduğunu belirterek, “Kadınların genel ve yerel yönetimlerde yer almaları ülkemizin geleceği açısından önemlidir. Kadınların güven ve huzur içinde yaşadığı bir ülke yaratmak,  hepimizin görevidir” dedi.
 
Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Arzu Elma Benli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Av. Benli’nin mesajı şöyle; “Geçmişten günümüze değin, adını sevgi ve saygıyla andığımız kadınlar var: “İnsanlığın anası” Havva anamızdan başlayarak, Peygamber Efendimizin annesi Hz. Amine,  Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren Zübeyde Hanım ve daha birçok önemli devlet adamını yetiştiren kadınlar.
İSİMLERİNİ TARİHE YAZDIRMIŞ KADINLARIMIZ VAR
Çeşitli alanlarda büyük başarılar gösteren kadınlar; zorlukları aşıp, yokluklara göğüs gerip vatanına, toprağına sahip çıkan Anadolu kadını günlük yaşamın sorumluluklarını yerine getiren ve çalışan, üreten, kadın kimliğine de hayat vermeye çalışan  kadınlar,  Ülkeyi yönetenlerin kararlarına yön verecek kadar etkin; aile içi ilişkileri belirleyecek kadar söz sahibi; engelli çocuğunu sağlam duruşu ve sabırlı yüreğiyle hayata kazandıracak kadar sevgi dolu; meslekî başarısıyla ülkesini yükselten etkin ve güçlü nice isimlerini tarihe yazdırmış kadınlarımız var. İlk kadın hakimimiz Adalet Yılmaz ile ilk kadın avukatımız Süreyya Ağaoğlu’nu sevgi ve rahmetle anıyoruz. Kadın; sadece anneliğiyle değil; bir birey olarak da görülmeli ve tek bir kimliğin içinde tanımlanmamalıdır. Çünkü kadın, sahip olduğu bütün rollerin yer aldığı zengin bir tanımın içinde hayat bulabilir ve gerçek değerini kazanabilir.
KADIN HAKLARI GÜNÜNDE DAHİ KADINLARIN UĞRADIĞI
ŞİDDET VE CAN KAYIPLARI HABERLERDE YER ALIYOR
 Bu bir farkındalık günüdür ve kadınlarımızın değeri sadece bir güne sığdırılamaz. O değer günlük değil aslında ömürlüktür. Kadına, insana veya bazı değerlere kıymet vermek, her şeyden önce insanî, ahlaki ve vicdanîdir. Kısacası insanlığın gereğidir. Ne yazık ki her gün yüzlerce kadının psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğü, öldürüldüğü ya da tecavüz edildiği bir dünyada yaşarken, yapabileceğimiz en önemli şey,  çocuklarımızı doğru bir bilinçle yetiştirmek, onların bu konuda farkındalığını ve duyarlılığını artırmaktır. Ancak bu şekilde daha bilinçli bir toplum haline gelebiliriz ve doğru yönde ilerleyebiliriz. Bin bir umutla her gün yeniden diyerek başladığımız yolda maalesef hep yeni kayıplar veriyoruz. Yine kadınlarımız en yakınlarından zarar görüyorlar. Kadın hakları gününde dahi kadınların uğradığı şiddet ve can kayıpları haberlerde yer alıyor.
KADINA ZARAR VERENİ KORUMAK, GÖRMEZDEN GELMEK HATTA YOK SAYMAK DA ŞİDDETTİR
Kadına zarar vermek, kadına şiddet uygulamak sadece fiziksel ya da psikolojik olarak zarar vermek anlamına gelmemeli. Yaşanan şiddete, tecavüze, tacize, uygulanan psikolojik baskıya sessiz kalmak da şiddettir. Kadına zarar vereni korumak, görmezden gelmek hatta yok saymak da şiddettir.
KADINLARIN GÜCÜNÜ HAYATIN HER ALANINA EŞİT KATMALIYIZ
Kadına yönelik şiddet ile kadının eğitime, çalışma hayatına ve siyasete katılımındaki engeller sadece kadın sorunu değil, "toplum sorunudur. Ortak amacımız, nüfusun yarısını oluşturan kadınları diğer yarısı ile eşit konuma getirmek için çözümler geliştirmek olmalı. Kadınların gücünü hayatın her alanına eşit katmalıyız. Anayasa’nın 10. maddesine 2004 yılında, “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.” hükmü eklenmiş ve yasal olarak güçlendirilmiştir. Kız çocuklarımızın eğitimine verilen önem ve yapılan yatırım, yarının güçlü toplumu ve üretken ekonomisini mümkün kılacaktır.
ÇOK DAHA DEMOKRATİK, REKABETÇİ VE BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUZ
Çalışma yaşamı başta olmak üzere her alanda çeşitlilik önemlidir çünkü farklılıklar engel değil, başarı demektir. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma yaşamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyoruz.
SİYASETİN KADINLARA İHTİYACI VAR
Siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var. Kadınların genel ve yerel yönetimlerde yer almaları ülkemizin geleceği açısından önemlidir. Kadınların güven ve huzur içinde yaşadığı bir ülke yaratmak,  hepimizin görevidir.
MEDYAYA ÖNEMLİ BİR ROL DÜŞÜYOR
Medyaya da şiddetle mücadelede önemli bir rol düşüyor. Medya, şiddet konusunda toplumsal farkındalık arttıracak daha fazla habere yer vermeli ve televizyondaki programlardan haberlere kadar tüm yayınlarında şiddeti meşrulaştıracak ya da mazur gösterecek dilden kaçınmalıdır. Projelerimizle toplumu bilinçlendirerek, aile içi şiddetin kadınlara, çocuklara karşı olumsuz etkilerini  azaltmayı ve kadınları güçlendirmeyi, çocukları bilinçlendirmeyi Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonumuz hedeflemiştir. Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözüyle noktalamak istiyorum:“Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.””
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °