Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Siyaset Akademisi’nde ilk ders son Başbakan’dan; Isparta’nın Siyasetteki yeri Başkadır…

Siyaset Akademisi’nde ilk ders son Başbakan’dan; Isparta’nın Siyasetteki yeri Başkadır…

ISPARTA 25.02.2020 08:10:00 0
Siyaset Akademisi’nde ilk ders son Başbakan’dan; 
Isparta’nın 
Siyasetteki yeri
Başkadır…
Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Isparta’nın ülke siyasetinden ayrı tutulamayacağını belirterek; “Isparta’nın siyasetteki yeri başkadır” dedi.
 
İLK DERS BİNALİ YILDIRIM’DAN
Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından kendisine takdim edilen “Fahri Doktora Payesi” törenine katılmak üzere dün Isparta’ya gelen; Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı, TBMM 28. Başkanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bu törenin ardından Kültür Sarayında Ak Parti Isparta Teşkilatı tarafından dün itibariyle başlatılan ‘Siyaset Akademisi’nde de ilk dersi verdi.
YILDIRIM; “SİYASET,
AKADEMİDE BAŞLAR”
Dün saat 17.00’de Kültür Sarayında gerçekleştirilen Siyaset Akademisi başlama programına; Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ak Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğrimen ile çok sayıda partili katıldı.
“BU OLGULAMAYI 2008
YILINDA İLK BİZ BAŞLATTIK”
Isparta’da 526 kişinin başvurduğu Siyaset Akademisinde ilk dersi vermek üzere kürsüye gelen Binali Yıldırım, Siyaset Akademisi olgusunu Türkiye’de ilk defa Ak Parti’nin başlattığını belirterek; “Bu işi Türkiye’de 2008 yılında ilk defa biz başlattık. O günden bugüne Türkiye’de 75 bin kişi akademiye kaydoldu” dedi.
“SİYASET AKADEMİSİ'NE KAYDOLANLARIN
3'TE 1'İ BAŞARILI OLUYOR”
Binali Yıldırım, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana birlikte yol aldıklarından söz etti. Siyaset Akademisi'ne bugüne kadar 75 bin kişinin kaydolduğunu, ancak 3'te 1'inin bitirebildiğini kaydeden Yıldırım, akademinin zor olduğunu ifade etti. Siyasette başarılı olmanın yolunun sokaklardan geçtiğini de kaydeden Yıldırım; “Akademide öğrendiklerinizi sokakla birleştirip vatandaşa dokunmazsanız başarılı olamazsınız. Siyaset zamanla şekil değiştiriyor. 2000'li yılların siyasetiyle bu günleri yönetemezseniz" dedi.
“VATANDAŞIN GÖNLÜNE GİRMEDİKÇE VE ONA DOKUNMADIKÇA BAŞARILI OLAMAZSINIZ”
Ak Parti’nin 18 yıldır iktidarda olduğunu ve bu ülkeyi yönettiğini, Ak Parti döneminde doğanların bugün seçen konumda olduğunu da kaydeden Yıldırım; “Bu bizim zor kısmımız. Onların kıyaslama imkanı yok. Zira onlar 1980 darbesini görmedi, onlar 1997 post modern darbesini görmedi. Sadece bizim dönemimizi gördüler. Gördüklerinin daha fazlasını isteyecekler. Siyasette mazeret ve vatandaşa küsmek olmaz. Milletimiz kuyumcu terazisinde tartar gibi kararını verir. Eğer bir yerde başarısız olduysak kabahati vatandaşta aramayalım. Gönüllere yol yapamadıysanız o zaman o eserlerin fazla bir kıymeti yok. Ak Parti hem hizmet hem de gönüllere yol yaptı" diye konuştu.
“DARBE SÖYLENTİLERİ
YENİDEN HORTLADI”
Binali Yıldırım, son günlerde bazı kesimlerin darbe iddialarını yeniden ortaya attığını vurgulayarak; “Bugünlerde yine darbe muhabbeti oluyor, aklından geçiren varsa 15 Temmuz'u hatırlasın, ayağını denk alsın. Avukatlar var aramızda, çılgınlığın mevzuatı yok, çılgınlık yapmak isteyen olursa bedelini de öder. Bu kadar basit. Bu millet artık istiklaline kastedenlere gereken dersi verir. Bayrağına göz dikenlere gözünü karartır ve gereğini yapar. Onun için kimse milleti korkuya sevk edecek sorumsuz davranışlar içerisinde olmasın” dedi.

Perşembe 21.7 ° / 11.2 °
Cuma 20.4 ° / 10.1 °
Cumartesi 16.1 ° / 5.2 °