Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

‘Siyah Altın’ üretiyorlar

‘Siyah Altın’ üretiyorlar

ISPARTA 4.12.2017 06:55:00 0
‘Siyah Altın’ üretiyorlar
Isparta’da 2010 yılında solucan gübresi üretmek için 100 bin kırmızı solucan ile sektöre giriş yapan Yeşil Vadi Kırmızı Solucan Çiftliği, bugün 25 milyon sayısına ulaştı. İşletmeciler Ünzüle Kaynak ve Gültekin Gürelli, yaptıkları işi, solucandan ‘Siyah Altın’ üretmek olarak nitelendiriyor.
 
Isparta’da 2010 yılında kırmızı solucan işine başlayan Ünzüle Kaynak ve Gültekin Gürelli, o dönemde 100 bin solucan ile Yeşil Vadi Kırmızı Solucan Çiftliği’ni kurdular. Katı ve sıvı olarak solucan gübresi üreten Çiftlik, şimdi bölgenin lideri haline geldi. Ünzüle Kaynak ve Gültekin Gürelli tarımsal alanda böyle bir yatırım yapmak için uzun araştırmalar yaptıklarını, bu işe başladıklarını ve 7000 m²’lik bir alanda büyük bir tesis haline geldiklerini söylediler.
AKDENİZ BÖLGESİNDE İSE 1. SIRADA YER ALIYORUZ
Solucan gübresi ve yaptıkları bu büyük yatırımla ilgili bilgi veren Kaynak ve Gürelli, Amerika ve Avrupa’da bilimsel, sistemli ve daha verimli tarımsal uygulamaları göz önüne alarak  yaptıkları çalışmalar sonucunda bu işe yatırım yapmaya karar verdiklerini dile getirdiler. Kaynak ve Gürelli, şu bilgileri aktardılar: “2010 yılında 100 bin solucan ile başladığımız bu işte şimdi 25 milyon solucanımız var. Bu büyüklükte bir tesis olarak Türkiye’de 4., Akdeniz Bölgesinde ise 1. sırada yer alıyoruz.
KIRMIZI SOLUCAN GÜBRESİNDE HİÇBİR KİMYASAL BULUNMAMAKTADIR
7 yıllık zaman içerisinde uzun uğraşlar, deneyler ve bilimsel çalışmalar ile birlikte teknolojik gelişmeleri de kullanarak işletmemizi büyüttük. Tabiri caizse bizim yaptığımız iş ‘Siyah Altın’ üretmek. Tarımda kullanılan zirai gübrelerin ya da kimyasal gübrelerin aksine Kırmızı Solucan Gübresinde hiçbir kimyasal bulunmamaktadır. Tamamen doğaldır. Kırmızı solucan gübresi %30 verim artışı sağlar, kimyasal gübre bağımlılığını ortadan kaldırır. Kullanan çiftçilerimizin memnuniyeti ve geri dönüşleri bu işi başarmış olduğumuzun bir göstergesi.
BU İŞİ EN KAPSAMLI YAPAN İŞLETMELERDEN BİR TANESİYİZ
İşletmemiz 7000 m²’lik bir arazide faaliyet göstermektedir. Bu büyük tesis içerisinde her türlü ekipman bulunmaktadır. Kendi üretimimiz olan yem kırma makinası, solucan ayrıştırma makinası ve dahası ile bölgesel ve ulusal anlamda bu işi en kapsamlı yapan işletmelerden bir tanesiyiz.
BİRÇOK ÇİFTÇİMİZE GÜBRE DESTEĞİ SUNUYORUZ
KATI VE SIVI GÜBRE ÜRETİYORUZ
Üretmiş olduğumuz gübreleri katı ve sıvı halde paketleyerek müşterilerimize sunuyoruz. Katı gübrelerimiz 5 kg, 10 kg ve 25 kg’lık paketler halinde, sıvı gübrelerimiz ise 1 lt, 5 lt ve 20 lt’lik paketler halinde müşterilerimizin kullanımına sunulmaktadır. Bunların yanı sıra canlı solucan satışı da yapmaktayız.
BİRÇOK ÇİFTÇİMİZE GÜBRE DESTEĞİ SUNUYORUZ
Sektörel anlamda bu işin gelişmesi ve ülkemizde yaygınlaşması için destekler vermekteyiz. Bu işi yapmaya başlayan ve bizimle iletişime geçen bir çok kişiye bir yıl boyunca eğitim desteği veriyoruz. Bunları yaparken Isparta’mızın gül, lavanta, elma gibi markalaşma çalışma ve çabalarının içerisinde birde bu sektörde Isparta markası uğraşlarımız sonuç verdi. Birçok çiftçimize gübre desteği sunuyoruz. Her geçen gün artan talep ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
YATIRIM YAPMAK İSTEYENLER ARAŞTIRSINLAR
Tesislerimizi isteyen bütün hemşehrilerimizin, çiftçilerimizin ve yatırımcıların ziyaret etmesini arzu ediyoruz. Biz bu işi severek yapıyoruz ve yatırım yapmak isteyen herkesin bu işi araştırmasını istiyoruz.”
İLETİŞİM
Antalya yolu üzeri Pürlü Plaza mevkii Fatih Mahallesi Arık Altı No.39 Isparta
GSM: 0532 667 73 56 – 0532 137 83 35

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °