Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şifalı bitkiler KOSGEB desteği ile kozmetiğe dönüşüyor

Şifalı bitkiler KOSGEB desteği ile kozmetiğe dönüşüyor

ISPARTA 28.01.2019 08:21:00 0
Şifalı bitkiler KOSGEB desteği ile kozmetiğe dönüşüyor
Mustafa Berber’in kurduğu Arzen İlaç Kozmetik Gıda, 2015 yılında Ar-Ge İnovasyon Projesini tamamlayıp, KOSGEB desteğiyle Türkiye'de ilk defa likenlerden(bitki grubu) kozmetik hammaddesi üretti. 2019'da yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak bir fabrika kurma çalışmalarına başlayan Arzen, yenilikçi ürünleri ile yurt içi ve yurt dışı pazarlarda söz sahibi olmayı hedefliyor.
 
Arzen, Anadolu'yu karış karış gezip şifalı bitkiler topluyor. Bilgi ve tecrübelerini KOSGEB destekleriyle harmanlayıp, Isparta’da kişisel bakım ürünleri ve kozmetik alanında hizmet veriyor. 2015 yılında Ar-Ge İnovasyon Projesini tamamlayan firma, Türkiye'de ilk defa likenlerden kozmetik hammaddesi üretti. Arzen, daha sonra KOBİGEL Projesi ile ürünlerini çeşitlendirip ihracatını artırdı. ARZEN İlaç Kozmetik Gıda'nın temelleri Mustafa Berber tarafından atıldı.
Aydın Kuşadası'nda katıldığı uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrası bu sektöre adım atmaya karar veren Berber, tüm Türkiye'yi ve yurt dışında bir çok ülkeyi gezip bu alanda bilgi edinmeye başladı.
GIDALAR, BAHARAT, TIBBİ VE AROMATİK YAĞLAR DA ÜRETİP SATIYOR
Girişimci bu araştırmalar ışığında geleneksel bilgilerle modern üretim yöntemlerini bağdaştırarak 2004 yılında işletmesini kurdu. Firma ağırlıklı olarak kozmetik ürünlerinin yanı sora, fonksiyonel gıdalar, baharat, tıbbi ve aromatik yağlar da üretip satıyor.
DOĞAL ÜRÜNLER
Arzen, kullandığı hammaddeleri, köylerdeki doğal ortamdan toplatıyor. Daha sonra eczacılık fakültesi hocalarının teknik desteği ve kendi Ar-Ge ekibi ile bu ürünleri son haline getiriyor. Ürettiği uçucu yağlar, tohum yağları, premiks gıdalar ve kozmetikler tamamen doğal olup yerli hammaddelerden üretiliyor. Kendi markası ve fason üretim yaptığı farklı firmaların markaları ile yurt içinde 3 bine yakın otelde ürünleri kullanılıyor.
KOSGEB DESTEĞİ İLE İKİ PROJE BAŞARIYLA TAMAMLANDI
2015 yılında KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında bir proje tamamlayan firma, Türkiye'de ilk defa likenlerden kozmetik hammaddesi üretti. Yine KOSGEB desteğiyle 2016 yılındaki Orta-Yüksek ve ileri Teknoloji KOBİ'lerinde kapasite geliştirme proje çağrısı kapsamında sunduğu fonksiyonel kozmetik üretimi alt yapısının geliştirilmesi konulu projesini de 2017 yılında tamamladı.
ÜRÜNLER DÜNYA PAZARINDA
KOSGEB KOBÎGEL-KOBİ Gelişim Destek Programından 2018 yılında faydalanan firma, bu destek kapsamında yenilikçi ürünlerini çeşitlendirerek dünya pazarına açıldı. Bu destek kapsamında makine- teçhizatını ve personel yapısını geliştiren Arzen, ürünlerini uluslararası standartlarda üreterek ihracata başladı. İhracat odaklı KOBİGEL projesi kapsamında 13 ülkeye ihracat yapmayı başaran firma, farklı yeni pazarlarda da ihracat yapmayı hedefliyor. Yurt dışı pazarlardan elde edeceği tecrübeler ile yeni ürünler geliştiren firma, satış rakamlarını ve marka değerini her geçen gün arttırıyor.
KOSGEB İLE HEDEFLERE DOĞRU
Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kozmetik markalarından biri olmayı hedefleyen Mustafa Berber. 'KOSGEB bize projeli ve derli toplu çalışmayı öğretti. Bu vesile ile geleceğe yönelik hedeflerimizi netleştirdik. Hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz.' diyerek KOSGEB'e teşekkür ediyor.
2019'da yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak bir fabrika kurma çalışmalarına başlayan Arzen, yenilikçi ürünleri ile yurt içi ve yurt dışı pazarlarda söz sahibi olmayı hedefliyor.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °