Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sezgin Kel Görevini Mücahit Baygün’e Devretti; Isparta Genç İHH’da Nöbet Değişimi

Sezgin Kel Görevini Mücahit Baygün’e Devretti; Isparta Genç İHH’da Nöbet Değişimi

ISPARTA 21.01.2021 20:45:00 0
Sezgin Kel Görevini Mücahit Baygün’e Devretti; 
Isparta
Genç İHH’da
Nöbet Değişimi
Genç İHH Isparta Temsilciliği görevini dört yıldır başarıyla sürdüren Sezgin Kel, yaş haddinden dolayı görevini bırakarak Mücahit Baygün’e devretti.
 
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gençlik Biriminde bugün devir – teslim töreni gerçekleştirildi. Dernek Merkezinin bulunduğu Cumhuriyet Caddesindeki Merkez Toplantı Salonunda yapılan Devir – Teslim Törenine; İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil ve Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Isparta Genç İHH eski Temsilcisi Sezgin Kel, Yeni Temsilcisi Mücahit Ramazan Baygün ve Genç İHH üyeleri katıldı.
KEL; “4 YIL BOYUNCA MİSYONUMUZA UYGUN OLARAK
EN İYİ HİZMETLERİ VERMENİN GAYRETİ İÇİNDE OLDUK”
Devir – Teslim Töreninde ilk konuşmayı 4 yıl boyunca Genç İHH Isparta Temsilciliği görevini başarıyla yürüten Sezgin Kel yaptı. Kel, konuşmasında 4 yıl boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra; “Netice olarak şunu söyleyebilirim ki, 2017 yılında bu yana misyonumuza uygun olarak en iyi hizmeti yapmak için çalıştık. Bu konuda bizlere destek veren, bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Isparta İHH İl Başkanımız sayın Osman Akçil hocamıza, bu hayır çalışmalarının yürütülmesinde emeği geçen Genç İHH Yönetim Kurulu Üyelerimize, Genç İHH Hanımlar Komisyonu Başkanımız Elif Hanıma ve yönetimine, Genç İHH Üniversite Erkek ve Bayan Komisyonu Başkanlarımızın nezdinde yönetim kurulu üyelerine ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

BAYGÜN; "HER ZAMAN İYİLİĞİN VE
MAZLUMUN YANINDA OLACAĞIZ" 

Törende bir konuşma yapan Genç İHH Isparta Temsilciliği görevini alan Mücahit Ramazan Baygün de konuşmasında; “Öncelikle bu görevi şimdiye kadar yürüten Sezgin Kel kardeşimize en kalbi şükranlarımızı sunuyor ve kendisine ve ekibine yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler de ‘Dünyayı İyilik Kurtaracak’ sloganımızla, yeryüzündeki yetimlerin ve mazlumların uğradığı birinci adres olan İHH’mıza layık faaliyetleri yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
AKÇİL; “SEZGİN KEL HOCAMIZ
4 YILA BÜYÜK İŞLER SIĞDIRDI”
Törende son konuşmayı ise Isparta İHH Temsilcisi Osman Akçil yaptı. Akçil de konuşmasında şunları söyledi; “Isparta Genç İHH’mızda bugün itibariyle yeni bir sayfa açacağız. Sezgin Kel hocam 4 yıla büyük işler sığdırdı. Güzel işler başardı. Biz bunların bir kısmını bile bilmiyorduk. Bir söz vardır niyet halis olunca işler de hayır olurmuş. Cenab – ı Allah’ımızın ‘Kulum bana bir adım gelirse ben ona 10 adım gelirim’ diye bir mesajı var. Biz bunu Allah’ın bize gelişi ve çıktığımız bu yolda beklemediğimiz güzelliklerle karşı karşıya kalırız. Allah, daha fazlasını bize ulaştırır. Onun için bu konuda hiçbir endişemiz yok.
“BİZ BU YOLA 4 YIL
ÖNCE BİRLİKTE ÇIKTIK”
Bu hizmete bugün itibariyle ‘bismillah’ diyerek başlayan arkadaşlar belki ‘biz bu işi yapabilir miyiz?’ diye endişeye düşebilir. Ama asla böyle bir düşünceye kapılmasınlar. Zira, biz Sezgin hocamla 4 yıl önce birlikte yola çıktık. Hatta, bize devreden arkadaşlarımız önümüzü açacak bir rapor koymadan yola çıktık. Ama geldiğimiz noktada bu işi iyi bir şekilde yaptığımızı düşünüyorum.
“BİZ HİZMETLERİ KİŞİLER İÇİN DEĞİL,
ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUZ”
Bilindiği gibi İHH, 1993 yılında kuruldu ve yola çıktı. Biz 25 yıl evvel yola çıktığımızda bugünleri hayal bile edemezdik. Ama Allah hayal bile edemeyeceğimiz hizmetleri bize nasip etti. Allah’ımız yine önümüzü açacaktır. Yaptığımız işlerin mükafatı birilerinden değil, bizzat Allah’tan bekliyoruz. Hedefimiz gayemiz Allah rızasıdır. Bazı zamanlar beklenmedik anda beklenmedik iyiliklerle karşılaşabiliyoruz. Bunu yeni dönemde de göreceğiz ve yaşayacağız. Bu samimiyetle Allah yolumuzu hayırlı eylesin. Birlikte bu yolda yürüyeceğiz. Beraber hareket edeceğiz. Sezgin hocam Genç İHH Başkanlığı görevini resmiyette bırakıyor olabilir. Ama, bize destek vermeye devam edecek.  Önümüzdeki 4 yıl sonrasında Isparta’mıza çok güzel hizmet sunmuş ve hazırlamış olacağız.  
“ISPARTA İHH’NIN BIRAKIN
BİR YERİ, TABELASI BİLE YOKTU”
Bir sonraki nesil bir önceki nesilden daha iyi hizmetler üretmeli ki, hizmetler daha ileri noktaya gidebilsin. İnşaallah, önümüzdeki 4 yılda genç arkadaşlarımız bunu başaracaklar. Biz göreve geldiğimizde Isparta İHH’nın bir tabelası ve bir yeri bile yoktu. İHH Isparta’da var mıydı yok muydu belli değildi. Ama bu görevi bizden önce alan arkadaşlarımız yokluk içinde bu hizmeti belli bir noktaya taşımışlar. Bizler de arkadaşlarımızla bismillah dedik ve aldık. Şuanda içinde bulunduğumuz bu mekanı Isparta İHH’mıza kazandırdık. Burası ilk etapta gelinecek durumda değildi. Masraf yaptık ve güzle bir duruma getirerek böyle bir mekana kavuşturduk. Yarın bundan daha iyi imkanlara kavuşmak için el birliği ile çalışacağız. Bilindiği gibi, Peygamberimiz ‘İki günü aynı olan zarardadır’ buyuruyor. Yarınımızı bugünden daha iyi hale getirmemiz lazım ki, zararda olmayalım.
“ESKİDEN HİZMETLERE ENGEL
OLUNUYORDU, ŞİMDE DESTEK OLUNUYOR”
Bilindiği gibi, ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Beklenmedik olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Ancak, içinde bulunduğumuz zaman inanan insanların yürümesi koşması gereken bir durum. Zira, Cumhurbaşkanımız yukarıda gecesini gündüzüne katıp çalışırken bizler de koşar adım gitmeliyiz. Geçmiş yıllarda yapmak istediğimiz hizmetlere engel olunuyordu. Şimdi bu yok. Hatta destek olunuyor. Bu son derece önemli bir konudur.

“MÜCAHİT BAYGÜN KARDEŞİMİZE
BAŞARILAR DİLİYORUM”
Hayırlı bir yoldayız. Genç İHH’mızda görevi yeni alan arkadaşımız Mücahit Baygün arkadaşımıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Mücahit arkadaşımız aldığı bu görevi bulunduğu noktadan  daha ileriye götürecektir. Bundan şüphemiz yoktur. Zira, Isparta İHH’nın bu noktaya gelmesinde gençlerimizin çok büyük katkısı vardır. Teşkilat dinamizmidir. İHH Isparta’da düne göre bugün daha iyi noktadadır. Ama bunu dışardan bakanların nasıl gördüğü önemlidir. Genç kardeşlerimizin güzel çalışmaları kadın kollarını da harekete geçirmiştir. Gençler olarak işin özünde temelinde sizin çalışmalarınız var.
“SEZGİN HOCAMA HİZMETLERİNDEN
DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Konuşmama burada son verirken, Genç İHH görevini 4 yıldır başarıyla sürdüren Sezgin Kel hocama ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah yolumuzu açık etsin inşallah” dedi.

BAYGÜN’DEN SEZGİN’E
TEŞEKKÜR PLAKETİ
Törenin sonunda ise, Isparta Gen İHH Temsilciliği görevine getirilen Mücahit Baygün, görevini bırakan Sezgin Kel’e, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Teşekkür Plaketi takdim etti.
İŞTE ISPARTA GENÇ
İHH'NIN YENİ YÖNETİMİ
Bugün itibariyle resmen görevine başlayan Isparta Genç İHH Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:
1-Mücahit Ramazan BAYGÜN
2-Bahtiyar KADYROV
3-Rasul GÜNGÖR
4-Ömer Taha ARIK
5-Furkan KALAYCI
6-Rıdvan GÜNGÖR
7- Onur DEMİR
8- Halit KÖKMEN
9- Bünyamin ÇANKIRI

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °