Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şevket Demirel son yolculuğuna uğurlandı

Şevket Demirel son yolculuğuna uğurlandı

ISPARTA 11.05.2016 11:50:00 0
Şevket Demirel son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul’da yaşlılığa bağlı hastalıklardan ötürü geçtiğimiz gün yaşama veda eden 9’ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi İşadamı Şevket Demirel bugün memleketi İslamköy’de Şehriban Hatun Camiinde kılınan öğle namazına müteakip toprağa verildi. Tabutunun üzeri tamamen Isparta gülleriyle donatılan Şevket Demirel’in defnedildiği mezarda aynı şekilde güllerle süslendi. Görevliler sık sık gülsuyu serptiler. 
ÜNLÜ İSİMLER KATILDI
Şevket Demirel’in İslamköy’deki cenaze törenine eski Başbakan Mesut Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski bakanlar, milletvekilleri, valiler, belediye başkanları ve çok sayıda seveni katıldı. Ünlü işadamı Rahmi Koç ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Nihat Özdemir’de cenazeye katılanlar arasındaydı.
GÜLLER ARASINDA UĞURLANDI
İşadamı Şevket Demirel’in cenaze namazı sonrası güllerle donatılan tabutu cenaze aracına taşındı. Taşıma sırasında gülsuyu serpildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’da mezarlığa kadar yürüyüp defin işlemine katıldı. Defin sırasında basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için yeşil bir örtü mezar üzerine kapatıldı. Daha sonra Şevket Demirel’in cansız bedeni mezara bırakıldı ve dualar eşliğinde toprak atılmaya başlandı.



Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °