Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Senirkent elması tanzim de neden satılmıyor?

Senirkent elması tanzim de neden satılmıyor?

ISPARTA 27.02.2019 12:51:00 0
Senirkent elması tanzim de neden satılmıyor?
CHP Senirkent Belediye Başkan Adayı Ercan Yalçın, Isparta elmasının Ankara ve İstanbul’da tanzim mağazaları eliyle satılmasında Senirkent’e ayrımcı davranıldığını söyleyerek “Uluborlu ve Büyükkabaca tarım kredi kooperatiflerine elma alım yetkilendirilmesi yapılırken Senirkent Tarım Kredi Kooperatifine neden yetki verilmedi?” diye sordu.
Isparta elması bu hafta Ankara ve İstanbul’daki tanzim satış noktalarında satılmaya başlandı. İlk iki günde Isparta’dan 100 tonun üzerinde elma yetki verilen Tarım Kredi Kooperatifleri eliyle alınarak Büyük şehirlere gönderildi. Isparta’da Gelendost ve Eğirdir başta olmak üzere Şarkikaraağaç, Uluborlu ve Büyükkabaca gibi Tarım Kredi Kooperatiflerine alım yetkisi verilirken Senirkent Tarım Kredi Kooperatifine yetki verilmediğini bildiren CHP Senirkent Belediye Başkan Adayı Ercan Yalçın konu ile ilgili bir açıklama yatı.
Yalçın açıklamasında şunlara yer verdi. “Uyguladığı tarım ve özelleştirme politikalarıyla çiftçiyi, üreticiyi perişan eden, dünyanın sayılı tarım ülkelerinden biri iken Ülkeyi dışarıdan mercimek, saman, et ithal eder duruma düşüren iktidar şimdi de manavcılığa soyunmuştur.
Bu kapsamda ilçemizde bolca yetişen elmanın alım yetkisi konusunda Uluborlu ve Büyükkabaca da bulunan Tarım ve Kredi Kooperatifleri yetkilendirilmiş, ilçemizde bulunan Tarım ve Kredi Kooperatifine bu yetki verilmemiştir.
Bu uygulama ile ayrımcılık yapıldığını düşünüyor, ilçemiz üreticisini zora sokacak bu uygulamayı protesto ediyoruz. Saygılarımızla.”
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °