Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sendikanın yeni Şube Başkanlığı dualarla açıldı: Diyanet – Sen’e Görkemli Açılış

Sendikanın yeni Şube Başkanlığı dualarla açıldı: Diyanet – Sen’e Görkemli Açılış

ISPARTA 26.10.2019 19:35:00 0
Sendikanın yeni Şube Başkanlığı dualarla açıldı: 
Diyanet – Sen’e
Görkemli
Açılış
Diyanet – Sen Isparta Şubesi'nin yeni ve modern merkezi bugün yapılan ve Genel Başkan Mehmet Bayraktutar’ın da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.
 
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet – Sen) Isparta’da modern bir mekana kavuştu. Sendikanın yeni Isparta Şube Başkanlığı Merkezi’nin açılışı için tören gerçekleştirildi.
AÇILIŞ TÖRENİNE
YOĞUN KATILIM
Bugün saat 14.00’te Cumhuriyet Caddesi İmamzade İşhanı Kat: 3’deki yeni ve modern Şube Merkezinin açılış törenine; Ak Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, Memur – Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet – Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca ile Hukuk ve Toplu Sözleşme’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Fakir, İl Müftüsü Bayram Şahin, Memur – Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay, Memur – Sen’e bağlı Şube Başkanları, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç, Emekli Müftüler Osman Akdemir ve Halil Elitok ve çok sayıda davetli katıldı.
AKÇİL; “BİRBİRİMİZDEN KOPMADAN
AYNI YERDE ÇALIŞACAĞIZ”
Törenin açılış konuşmasını Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil yaptı. Başkan Akçil, konuşmasında; “Öncelikle açılışımıza katılan tüm davetlilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve hoşgeldiniz diyorum. Bilindiği gibi mekan çok önemli bir unsurdur. Biz de, bu binanın 4. Katında Isparta Memur – Sen mekanında hizmetlerimizi vermeye çalışıyorduk. Genel Başkanımız ilimizi ziyaretinde tüm şubeler aynı katta olmaz dedi. Bunun üzerine Genel Merkezimizin de destekleriyle 3. Kattaki şuanda açılışını yapacağımız mekanı aldık. Diğer Şube Başkanlarımız da aynı kattaki öteki mekanları alarak yine aynı katta hizmet veriyoruz. Yani birbirimizden ayrılmadık ve hepimiz bir araya toplandık.
“MEKAN KADAR, MEKANIN HAKKINI
VEREBİLMEK DE ÇOK ÖNEMLİ”
Biraz önce de söylediğim gibi mekan önemlidir. Mekan kadar bu mekanların hakkını verebilmek de çok önemlidir. Bizde bu yeni mekanımızda üyelerimize en iyi hizmetin gayreti içerisinde olacağız. Yeni Şube mekanımızın Isparta’mıza, Memur – Sen’imize ve Diyanet – Sen’imize hayırlı uğurlu olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.
BAYRAKTAR; “HAİN DARBE GİRİŞİMİNDE İNSANLAR İMAMLARIN VERDİĞİ SELALARLA SOKAĞA ÇIKTI”
Törende daha sonra kürsüye Memur – Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet – Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar geldi. Başkan Bayraktutar da konuşmasında; “Sayın Şube Başkanımızın da dediği gibi mekan önemli. Onun içindir ki, dünyada mekan, ahirette iman demişler. Çünkü, mekanınız olmazsa sizi dikkate de almazlar, ciddiye de almazlar. Ben buradan Memur – Sen İl Temsilcimize sesleniyorum. Mekan satın alma durumu olmayan ve üyesi az olan sendikalarımıza da burada yer versin. Onlar da aynı binada hizmet versinler.
Evet, din görevlilerimiz bu topumun olmazsa olmazıdır. Zira, bu millet 15 Temmuz hain darbe girişiminde imamlarımızın cami minarelerinden verdiği selalarla sokağa çıkmıştır. Çünkü, ezanın ve salanın hiçbir tarafı olmaz. Onun için selaları duyan herkes sağcı, solcu demeden sokağa çıkmıştır. Halkımız, bu hain darbe girişimini bastırmak adına, vatan için, bayrak için, millet için sokağa çıkmıştır.
“ISPARTA ŞUBEMİZİN BAŞKAN VE
YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Her zaman söylerim. Sendikalar bir toplum için çok önemli bir sivil toplum hareketidir. Bu durum 21. Yüzyılda daha da kendini göstermiştir. Bu doğrultuda, Isparta’ya modern bir Şube Başkanlığı binası kazandıran Isparta Şube Başkanımız sayın Osman hocama ve yönetimine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.
GÖKGÖZ; “DİN GÖREVLİLERİN
KATKISI UNUTULMAZ”
Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gözgöz de konuşmasında; “15 Temmuz hain darbe girişinde din görevlilerimizin üstlendiği misyonu unutmak mümkün değildir. Onların destek ve katılımlarıyla bu darbe girişi püskürtülmüştür. Bunu aklımızdan çıkarmadık, çıkarmayız.
Okul arkadaşım, sınıf ve sıra arkadaşım, abim Osman Akçil hocamı sendikaya böyle bir mekan kazandırdıkları için tebrik ediyorum, kutluyorum. İmamlarımız camilerdeki vaz – ı nasihatlerinde ve hutbelerinde ülkemizin birlik ve beraberliğini vurgulamaları çok önemli bir unsurdur. Bugün burada açılışını yapacağımız mekanın din görevlilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  
ÖZEL; “İMAMLAR TOPLUMUMUZ
İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Törende son konuşmayı Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel yaptı. Özel de konuşmasında; “Din görevlilerimiz toplumuzun dini konularda bilgilendirilmeleri, ibadetlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Ancak, ben Hayırlar Kur’an Kursu’ndaki hafızlık töreninde de söylemiştim. İmamlarımızın performansları bu noktada çok önemil olduğunu düşünüyorum. Zira, bir imam arkadaşımız görev aldığı camide cemaat sayısını her geçen gün artırmalıdır. Yoksa o camiye geldiğinde yüz olan cemaat sayısı elliye düşüyorsa burada bir sorun var demektir. İmam arkadaşlarımız cemaatle sürekli istişare içinde olmalıdırlar. Ben, açılışını yapacağımız bu mekanın Diyanet – Sen’e ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
DUA EDİLDİ VE AÇILIŞ YAPILDI
Törende daha sonra, İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından dua edildi ve ardından Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanlığının bulunduğu 3. Kata çıkılarak Şubenin açılış kurdelası kesildi. Davetliler daha sonra şubeyi gezerek incelemelerde bulundular. Açılış töreni, ikramla sona erdi.
 
 



Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °