Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Şehitlerimizi andılar

Şehitlerimizi andılar

ISPARTA 5.11.2018 10:47:00 0
Şehitlerimizi andılar
Geçtiğimiz ay genel kurulunu yapan 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği faaliyetlerine hız verdi. İlk olarak hafta sonu Isparta Garnizon Şehitliğine giderek Kur-an'ı Kerim tilaveti ile şehitlerimizi anan üyeler, daha sonra son şehidimiz Uzman Çavuş Ali Hekim'i de kabri başında ziyaret ederek dualar ettiler.
Dernek Başkanı Ramazan Çapan yaptığı açıklamada;” Misyonumuz gereği : Milli birlik ve beraberliğimiz için, mukaddesatımızı koruyan, vatanımızı bölünmez kılan, her biri destan yazan  aziz şehitlerimizi  anmaya devam edeceğiz. Bu kapsam da Isparta'mızın en son Şehidi olan  Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim'in ailesini Antalya'da ziyaret ederek, dualarını aldık. Programımız dahilinde her hafta bir Şehit ailesini ziyaret edecek Şehadetin kutsiyetini, Şehitlerimizin ölmediğini,Yüce bir makama ulaştığı müjdesini tekrarlayacak ve bizimde tüm Ispartalılarla birlikte onların evladı olduğumuzu ifade edeceğiz ve Isparta da bir farkındalık oluşturacağız." dedi.   

Çapan, Amaçlarının Milli, manevi, birlik ve beraberlik şuurunu artırmak, yaygınlaştırmak ve gelecek nesillerimizi bu bilinçle yetiştirmek olduğunu belirterek: “Başta Çanakkale olmak üzere şanlı mazimizi ve şühedamızı unutmadığımız gibi 15 Temmuz direniş ruhunu, destanını ve kahramanlarını da asla unutmamak ve unutturmamak, asil milletimizin kahramanlık destanlarıyla dolu uzak ve yakın gerçek tarihini çocuklarımıza aşılayarak; duruşuyla milli, yaşayışıyla manevi değerlerimize sahip çıkacak kaliteli bir nesil yetiştirmek ve bu kapsamda sosyal ,kültürel ,dini faaliyetlerde bulunmak olduğunu ve İnanmış (40)Kırk insanla yola çıktıklarını , gönüllü üyelerinin hızla çoğaldığını ,bu yolculuğun hayır, hasenat ve salihat üzere olduğunu  Milli birlik ve beraberlik şuuru ile hareket eden herkese kapılarının açık olduğunu” özellikle belirtti. Yol haritamızdan sapmadan İlke ve kılavuzlarımız ışığında ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz bize hayat veren bu vatana hizmet borcunu sivil toplum örgütü olarak bu şekilde ödeyecek ve hizmet çıtamızı yükselterek devam edeceğiz diyerek açıklamalarına devam eden Çapan: “Şehitlerimiz en büyük değerlerimiz, onlar öndeler, onlar öncüler. Ruhları şâd, bizlere de şefaatleri nâil olsun.  Her birine minnettarız.”  diyerek sözlerini noktaladı.

Anahtar Kelimeler: andılar şehitlerimizi
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °