Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şehitlerimiz anıldı

Şehitlerimiz anıldı

ISPARTA 18.03.2019 12:26:00 0
Şehitlerimiz anıldı
Türk ulusunun bağımsızlık simgesi olan 18 Mart Çanakkale zaferi tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da çeşitli etkinlerle kutlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü dolayısıyla ilk tören Isparta Şehitliğinde gerçekleştirildi. Törene Vlai Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar ile askeri erkan katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Saygı duruşu sırasında askerler tarafından 3 el saygı atışı gerçekleştirildi. Daha sonra tören konuşmalarına geçilirken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Binbaşı İsmail Demirezen yaptı.


İrez’in konuşmasının ardından Vali Ömer Seymenoğlu, Şehitlik Anı Defteri’ni imzaladı. Vali Seymenoğlu deftere şunları yazdı: “Bağımsızlığımız, bayrağımız ve milletimizin tüm kutsal değerleri üzerine sizler kanlarınızla destanlar yazdığınız. Çanakkale’de, Sakarya’da ve daha nice yerlerde, canlarınızı verip şahadet şerbetini içtiniz. Böylesine şanlı ecdada sahip olmak bizler için onur ve kıvanç kaynağıdır. Bu kutsal vatan topraklarını milletimizin üstün haysiyet ve itibarını çok zor şartlar altında temsil ederek bizlere emanet ettiğinizin bilinci içerisindeyiz. Sizler ne mutlusunuz ki hakka yürümenin en güzel şekli olan şehitlik mertebesine eriştiniz. İmtihanlarla dolu olan hayattan alnınızın akıyla sonsuz nimet ve mutlulukla dolu gerçek bir hayata geçiş yaptınız. Siz aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin bizlere bırakmış olduğu vatanımız, bayrağımız, özgürlük ve bağımsızlığımız ile aileleriniz bize en kutsal emanetlerimizdir. Uğruna en değerli varlığınız olan canınızı verdiğiniz vatan topraklarında rahat ve huzurlu uyuyunuz. Sonsuz minnet ve şükran duygularıyla sizleri selamlıyorum. Ruhlarınız şad olsun.”
Vali Seymenoğlu’nun şehitlik anı defterini imzalamasının ardından tüm şehitlerimiz için dualar edildi. Duaların ardından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İÇİN YEMEK VERİLDİ
Öte yandan Vali Ömer Seymenoğlu tarafından şehit yakınları ve gazilere Iyaş Kongre Merkezi’nde yemek verildi. Yemeğe TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur da katıldı. UYUMDER Mehteran takımının gösteri sunduğu yemekte Vali Seymenoğlu, masaları tek tek dolaşarak, şehit yakınları ile gazileri selamladı.

 

Anahtar Kelimeler: anıldı şehitlerimiz
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °