Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şehit Yasin Can Özdamar’ı Binlerce Kişi Uğurladı; Isparta Şehidini Bağrına Bastı

Şehit Yasin Can Özdamar’ı Binlerce Kişi Uğurladı; Isparta Şehidini Bağrına Bastı

ISPARTA 15.05.2021 20:55:00 0
Şehit Yasin Can Özdamar’ı Binlerce Kişi Uğurladı; 
Isparta Şehidini 
Bağrına Bastı
Dün Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü PKK ile güvenlik güçlerimiz arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Yasin Can Özdamar’ın bugün öğle namazına müteakip Gelendost’un Çaltı Köyünde toprağa verildi.
 
KUZEY IRAK’TA ŞEHİT DÜŞTÜ, ASKERİ
UÇAKLA ISPARTA’YA GETİRİLDİ 
Görev yaptığı Şırnak’ta Pençe – Şimşek Harekatı bölgesinde şehit olan Uzman Onbaşı Yasin Can Özdamar, arama tarama faaliyeti icra eden TSK unsurlarına bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen şehit olmuştu. Özdamar’ın naaşı dün akşam saatlerinde memleketi Isparta'ya askeri uçakla getirildi. Süleyman Demirel Havalimanına gelen uçaktan alınan naaş daha sonra burada yapılan askeri törenin ardından baba ocağı Gelendost ilçesine bağlı Çaltı Köyüne götürüldü. 
ŞEHİDİN CENAZESİNE
BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Bugün köyüne getirilen Şehit Yasin Can Özdamar için, köy meydanlığında cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenaze törenine; Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Recep Özel ve Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz başta olmak üzere askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri ve binlerce kişi ile Çaltılılar katıldı.
KÖY MEZARLIĞINDA
DEFNEDİLDİ
Şehit Onbaşı Yasin Can Özdamar, kılınan cenaze namazının ardından köy kabristanlığında dualarla toprağa verildi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °