Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Şehit ve gazilerimizden aldığımız güçle saldırıları akamete uğratacağız

Şehit ve gazilerimizden aldığımız güçle saldırıları akamete uğratacağız

ISPARTA 20.09.2018 08:45:00 0
Şehit ve gazilerimizden aldığımız güçle saldırıları akamete uğratacağız
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen yemekte konuşan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, “İstikbalimize ve istiklalimize yönelik bütün tehlikeleri ve tehditleri de, yine ecdadımızdan, şehitlerimizden, gazilerimizden aldığımız güçle bundan sonrada akamete uğratacağız. Bu tehlike ve tehditleri başlamadan bu milletin azim ve kararlığı ile bertaraf edeceğiz. Bu güç ve kudret şanlı milletimizde mevcut” ifadelerini kullandı.
 
Isparta Valiliği tarafından 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit aileleri ve gaziler için Barida Otelde bir yemek düzenlendi. Düzenlenen yemeğe ev sahibi Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız ile şehit aileler ve gaziler katıldı.
Barida Hotels’de düzenlenen yemekte Isparta Müftüsü Bayram Şahin tarafından şehitler ve ahirete intikal eden gaziler için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Yemek sonrası bir konuşma yapan Vali Şehmus Günaydın, “Gazilerimizin gününde onları yalnız bırakmama adına aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bizler tarih boyunca bu aziz vatanı vatan kılmak için tarih boyunca birçok saldırı ile ihanetle karşı karşıya kaldık. Her defasında aziz şehitlerimiz sayesinde, gazilerimizin sayesinde bu saldırıları bertaraf ettik, akamete uğrattık. İstikbalimize ve istiklalimize yönelik bütün tehlikeleri ve tehditleri de, yine ecdadımızdan, şehitlerimizden, gazilerimizden aldığımız güçle bundan sonrada akamete uğratacağız. Bu tehlike ve tehditleri başlamadan bu milletin azim ve kararlığı ile bertaraf edeceğiz. Bu güç ve kudret şanlı milletimizde mevcut. Ecdadımızdan aldığımız bu ruh ilelebet muhafaza edilecektir. Bizler her fırsatta şehitlerimizin çok kıymetli yakınları ile gazilerimizle bir araya geliyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, bizim için çok değerli emanetlerdir. Bu emanetlere sahip çıkma adına devletimiz, hükümetimiz çok önemli düzenlemeler yapıyor ve yeni düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Elbette sizlerin talepleri olduğu zaman burada çözümü olanları burada çözüme kavuşturmak istiyoruz. Ankara’dan çözülmesi gerekenleri de sayın vekillerimizin sayesinde ilgili yerlere ulaştırıyoruz. Az önce yine gazi yakınlarımızın taleplerini dinledik. Bunlar bizim için bir emirdir. Bunların yerine getirilmesi için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Bu cennet vatanı bize yurt kılan bütün şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşlarını, vefat eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan siz değerli gazilerimize de Cenabı Allahtan sağlıklı huzurlu bir ömür diliyor, saygılar sunuyorum. Hepinizin Gaziler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °