Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şehit Göksel Koç Ortaokulu’ndan TÜBİTAK Fuarı; Birbirinden Değerli 25 Proje

Şehit Göksel Koç Ortaokulu’ndan TÜBİTAK Fuarı; Birbirinden Değerli 25 Proje

ISPARTA 10.06.2021 13:41:00 0
Şehit Göksel Koç Ortaokulu’ndan TÜBİTAK Fuarı; 
Birbirinden 
Değerli 
25 Proje
HABER: Yunus ÖZLER
Şehit Göksel Koç Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı dün gerçekleştirildi. Okul Müdürü Adnan Yalçın, birbirinden örnek 25 projenin hazırlandığını belirterek; “Bilim Fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, fuarımızın açılışında bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
BİLİM FUARININ AÇILIŞINA
YOĞUN KATILIM
Şehit Göksel Koç Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı yapıldı. Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Güçlü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Tan, Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan, Işıkkent Mahallesi Muhtarı İbrahim Çil, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
MÜDÜR YALÇIN; “AMACIMIZ, ÖĞRENCİLERİMİZİ
BİLİME KARŞI MERAK UYANDIRMAK”
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılış töreni Okul Müdürü Adnan Yalçın’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Müdür Yalçın konuşmasında şunları söyledi; “Okulumuzda bilimsel yöntemlerin kullanılmasını teşvik etmek, öğrencilerimizi bilime karşı merak uyandırmak amacıyla; bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiğimiz, TÜBİTAK 4006 bilim fuarımıza hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı en kalbi duygularımla selamlarımı ve şükranlarımı sunuyorum.
“BİLİM FUARIMIZ AĞIRLIKLI FEN BİLİMLERİNDEN
OLMAK ÜZERE TOPLAM 25 PROJEDEN OLUŞUYOR”
Bugün 8.sini gerçekleştireceğimiz bilim fuarımız ağırlıklı Fen Bilimlerinden olmak üzere 25 projeden oluşmaktadır. Ayrıca Avrupa Birliği ERASMUS projeleriyle ilgili akreditemizi gerçekleştirdik ve Sosyo – Kültürel Yönden eğitimde gelişim sıkıntısı yaşayan öğrenciler konulu Avrupa Birliği ERASMUS projesi kapsamında Belçika’da bir okula ortaklık başvurusunda bulunduk.
Konya da düzenlenen bölgesel bilim araştırma projesinde ilimiz 10 projeyle temsil edilmişti. Bu 10 projenin 5'i okulumuza aittir.
“ÖĞRENCİLERİMİZİ BAŞARIYA GÖTÜRECEK
HER TÜRLÜ İMKANA SAHİBİZ”
Okulumuzda öğrencilerimizi akademik yönden başarıya götürecek devletimizin her türlü imkanı mevcuttur. Eğitime erişimi sınırlı olan öğrencilerimiz için EBA Destek Noktası temel bütün derslerde açılan Destekleme kursları Okula gelmekte güçlük çeken öğrencilerimiz için evde eğitim desteğimizle ve en önemlisi birlik beraberlik halinde, büyük bir sorumluluk bilinciyle, birbirinden iddialı 45 öğretmenimizle geleceğimizin teminatı öğrencilerimize en iyi eğitim verilmektedir.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN LGS’DE MATEMATİKTE
FUL YAPMALARI BİZİ OLDUKÇA SEVİNDİRDİ”
YGS sınavlarındaki yüksek yüzdelik dilimi başarımızı kanıtlamaktadır. Ayrıca 6 Haziran’da yapılan LGS sınavlarından sonra öğretmenlerimizin öğrencilerimizle yaptığı sınav kritiklerinde bazı öğrencilerimizin matematik sorularını FUL yaptıklarını ifade etmeleri. Bize ayrı bir şevk vermiştir.
“EMEĞİ GEÇEN HERKESE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Okulumuzun başarısının artırılmasında desteklerini esirgemeyen;
Sayın Valimize
Sayın Milli Eğitim Müdürümüze
Sayın Belediye Başkanımıza
Okul Aile Birliğimize
Okulumuz adına teşekkür ediyorum
Ayrıca bu projelerin hayata geçirilmesinde proje Koordinatörümüz Din Kültürü Öğretmenimiz Mehmet Yıldırım’a, Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Gündoğdu'ya
VE projelerde görev alan bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor. Saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
DAVETLİLERDEN FUARA TAM NOT
Törende yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve ardından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı davetliler tarafından gezildi.
ŞEHİT GÖKSEL KOÇ ORTAOKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILIŞINDAN GÖRÜNTÜLER:



Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °