Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ŞEHİT AİLELERİNİN YANINDALAR

ŞEHİT AİLELERİNİN YANINDALAR

ISPARTA 4.12.2018 12:44:00 0
ŞEHİT AİLELERİNİN YANINDALAR
15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği sosyal faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.
Sık sık şehit ailelerini ziyaret ederek, onlarla zaman geçiren dernek üyeleri bu hafta Şehidimiz Durmuş Öcal’ın ailesini ziyaret etti.
Henüz 5 aylık polisken 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Park Stadı’nın yanında meydana gelen bombalı saldırıda şehit olan Durmuş Öcal’ın anılarıyla yaşayan ailesine anlamlı bir ziyarette bulundular. 
Ziyarette Şehidimiz Durmuş Öcal’ı gözleri parlayarak ve duygulanarak anlatan şehit ailesi 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği üyelerine teşekkür ettiler. Duygusal ziyarette Kur’an tilaveti ve şehitlerimiz için dualar edildi. Ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirten şehidimizin babası Şerafettin Öcal; bir yiğit verdik vatana, helal olsun, vatan sağolsun! dedi. 
Ziyaret ile ilgili görüşlerini aldığımız 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ramazan Çapan: ‘’Her Hafta Bir Şehit Ailesi Ziyareti’’ kapsamında kahraman şehidimiz Durmuş Öcal’ın ailesini ziyaret ettik. Şehit kardeşimiz Durmuş Öcal’ı ailesinden dinledik, duygulandık ve gururlandık. Geçtiğimiz hafta da, Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen kardeşimiz Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın ailesini ziyaret ederek hasbihal ettik. Şehit kardeşimizin babası Süleyman Hilmi Yılmaz ile dertleştik, duygulandık ve gururlandık. Ali kardeşimizin kahramanlığını ailesinden dinledik. Allah şehitlerimizden razı olsun ve bizleri de şefaatlerine nail etsin.’’dedi.
Başkan Çapan,’’Bizler, şehitlerimizin canları ile ortaya koydukları fedakarlık sayesinde huzur ve güven içinde yaşıyoruz.  Her şehit haberi ile yüreklerimiz yanıyor. Lakin aileleri her gün bu yangını daha derinden yaşıyor. Ziyaretlerimiz ile kıymetli ailelerimize şükranlarımızı, minnetlerimizi arz ediyoruz. Acılarını her daim paylaşıyor ve kendilerinden helallik talep ediyoruz. 
Yaptığımız bu ziyaretlerin toplumsal anlamda ciddi bir farkındalık oluşturmasını temenni ediyoruz. Öyle ki; milli ve manevi değerler doğrultusunda hassasiyetlerimizi göz önüne aldığımızda şehit ailelerinin toplumumuz değerleri açısından aslında en öncelikli saygı, sevgi ve hürmeti hak ettiğini biliyoruz. Ama çabuk unutuyoruz. 
Şehit ailelerimiz ile kaynaşmak, onların yalnız olmadığını bilmelerini sağlamak ve birer evlatlarının da bizler olduğunu hissettirmek zorundayız. Bu düşünce ve duygularla biz ziyaretlerimize devam edeceğiz. ‘’ diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler: yanındalar ailelerinin şehit
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °