Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Şehit ailelerinin buruk bayramı

Şehit ailelerinin buruk bayramı

ISPARTA 4.06.2019 21:07:00 0
Şehit ailelerinin 
buruk bayramı
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta’da yüzlerce şehit ailesi Ramazan Bayramı’nda Şehitliğe akın etti. Şehitlerine dua edip mezarları başında Kur’an-ı Kerim okuyan aileler her yıl olduğu gibi bu yıl da bayrama buruk geçiriyor.
 
Ramazan Bayramı'nın arifesinde ve Bayramın ilk gününde şehit yakınları, Karaağaç Mahallesindeki Garnizon Şehitliğini ziyaret etti.
MEZAR BAŞINDA KUR’ANI
KERİM OKUYUP DUA ETTİLER
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunduğu şehitlikte hüzün ve gözyaşı vardı. Garnizon Şehitliği'ne gelen şehit aileleri ve yakınları, mezarları temizleyerek çiçeklerini suladı. Mezar başlarında dualar okuyan şehit aileleri ve yakınları bir bayramı daha buruk geçiriyor. Şehitlik yetkilileri, kabristan ziyaretine gelen şehit yakınlarının duygularını paylaştı.
“BİZİM İÇİN BAYRAM,
ONLARA KAVUŞUNCA OLUR”
Şehitlerinin kabri başında dua eden anne ve babalar; “Çok acı, evlat acısı çok kötü. Halâ yarası taze. Şehit geldikçe hala aynı acıyı taşıyoruz. Yavrumuzun acısı çok büyük. Bizim için bayram, onlara kavuşunca olur. Biz yaşayan bir ölüyüz. Hiçbir şeyin tadı yok.
“HER BAYRAMIMIZ UZUN
YILLARDIR BURUK GEÇİYOR”
Bundan önceki bayramlarda olduğu gibi işte bir Bayramda daha buradayız. Tüm şehitlerimizi ve rahmetli oğlumuzu ziyarete gelip kendisiyle bayramlaşmak için buradayız. Her bayramımız uzun yıllardır buruk geçiyor. Belki yüzlerce defa hasretten, özlemden burnumun direğinin sızladığı çok hissettik. Ondan kalan hatıraları koklamak zor” dediler.
ŞEHİTLERİNİN MEZARINI
TEMİZLEYİP ÇİÇEKLERİNİ SULADILAR
Ramazan Bayramı arifesinde ve bayramın birinci gününde şehit anneleri çocuklarının bayramını kutlamak için şehitliğe akın etti. Karaağaç Mahallesinde bulunan Garnizon Şehitliği Ramazan Bayramında da şehit anneleri tarafından doldu taştı. Gencecik çocuklarını vatan uğruna şehit veren anneler çocuklarının mezarı başında dua edip gözyaşlarına boğuldu. Kimi anne oğlunun mezarını temizlerken kimi ise mezar taşındaki fotoğrafını öpüp sevdi.
“BENİM KIYAMADIĞIM
OĞLUMA KIYDILAR”
Bir Şehit annesi de duygularını şöyle dile getirdi; “Dünya tersine döndü o benim mezarıma gelecekken ben onun mezarına geldim 3 yıldır bayramlar benim için acı içinde geçiyor. Ben ona bakmaya kıyamazdım ama oğluma kıydılar. Dünya tersine döndü o beni mezarda ziyaret edecekken ben onu ziyarete geldim. Oğlum o kadar güzeldi ki ben bakmaya kıyamıyordum. O benim canımdı” diye gözyaşlarına boğuldu.
“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ,
VATAN SAĞOLSUN”
“Sözün bittiği yerdeyiz” diyen şehit annesi; “Diyecek bir şey bulamıyorum, acımız çok büyük. Acımız halen dünkü gibi. Vatan sağolsun” diye konuştu. Bu arada şehitlerin oğlu ve kızları olan bazı küçük çocuklar da anneleriyle birlikte mezara gelerek Şehitlikte yatmakta olan babalarının bayramını kutladılar.
ŞEHİT YAKINLARI
GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Şehitliğe gelen şehit yakınlarının şehit mezarlarını ziyaret ederken gözyaşlarına boğuldukları gözlendi.
 

Anahtar Kelimeler: bayramı ailelerininburuk şehit
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °